Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Sky и BT отново ще излъчват Английската висша лига, но за по-малко пари
Автор: Екип Ruse24.bg 12:32 / 24.02.2018Коментари (0)12095
©
Телевизия Sky на Рупърт Мърдок ще плати 3,58 млрд. паунда (4,97 млрд. долара), за да излъчи 128 мача от Английската висша лига в рамките на три сезона, започвайки от 2019/2020. Сделката слага край на силната инфлация в стойността на местните права за английските клубове от Висшата лига, коментира Ройтерс.

Конкурентната телевизия BT ще излъчи 32 мача на сезон, след като с офертата си за 885 млн. паунда (1,23 млрд. долара) си подсигури един от пакетите.

Общата сума за пет от общо седем пакета подчертава спада в стойността на правата след скок от около 70% в предишните два търга.

През 2015 г. Sky и BT разбиха прогнозите, плащайки рекордните 5,14 млрд. паунда, за да излъчват мачовете на отбори като Манчестър Юнайтер, Челси и Ливърпул.

Това позволи на спортните клубове да купуват скъпи играчи като Пол Погба, Ромелу Лукаку и Върджил ван Дайк, които се присъединиха към новите си отбори срещу суми от по 75 млн. паунда.

Двете компании обаче ще платят по-малка сума този път - 4,46 млрд. паунда за 160 игри на сезон. Sky ще плати с 16% по-малко на игра от сегашния си пакет, за да продължи да излъчва мачовете от Висшата лига.

Според анализатора Паоло Пескаторе от CCS Insight резултатът от търга е облекчение и за двете компании, но и страхотна новина за потребителите.

"Въпреки че има повече мачове, Висшата лига не успя да се възползва на максимум от ценния си актив", казва той. "Това предполага, че очевидно има таван, до който потребителите са готови да платят, за да гледат мачовете от Английската висша лига, а оттам - и на това, което доставчиците са готови да предложат като оферта".

Висшата лига обаче обяви, че е "изключително доволна", че BT и Sky продължават да възприемат мачовете за важна част от своята програма.

Имаше спекулации, че американски интернет гиганти като Amazon, Facebook или Netflix също ще влязат в битката.

Двата пакета, които остават за продажба и включват мачове по едно и също време, може да подхождат именно на доставчик с онлайн стрийминг.

Висшата лига заяви, че все още има интерес към последните два пакета от няколко кандидата.

По коя ТВ в България дават мачове на живо? Само с приложението Мачовете по ТВ можете да сте винаги информирани. Свали го сега за Android и iOS!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: