Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дъщеря към баща си в Пловдив: Чакам те да умреш, за да играя хоро на гроба ти
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 19.12.2017Коментари (2)1994
©
Потресаващи случаи на домашно насилие бяха оповестени днес в Пловдив на пресконференция на фондация "Джендър алтернативи". Първият случай визира старец, който дълги години бил тероризиран от дъщеря си. Към момента тя е на около 40 години и живеела в дома на баща си. 87-годишният пенсионер бил в потрес от непрестанните и денонощни алкохолни сбирки, които пияницата организирала. Тези оргии не давали на човека да мигне и постоянно го притеснявали. Накрая той сам потърсил помощ във фондацията. Дядото бил провокиран от думите на дъщеря си, че го чака да умре и нямала търпение да играе хоро на гроба му. Преди това старецът многократно викал полиция, за да укроти алкохоличката и да озапти компанията й. Въпреки, че ченгетата предупреждавали жената, тя не спирала да пие и да му прибира до стотинка пенсията. Така бащата станал тотално зависим от дъщерята и трудно се решил да потърси помощ. Той отказал да съди дъщеря си, защото го било срам от хората. 

Рада Еленкова от фондацията обясни, че ако все пак подобни жертви на домашно насилие се съгласят да водят дела, то обикновено те биват подложени на още по-голям терор от насилниците. В такива случаи специалистите са безсилни и вероятно дядото ще продължи да живее в досегашния си кошмар. 

Вторият случай, който бе оповестен, е на агресивен адвокат, който биел жена си от ревност. Той постоянно от години слагал ръка на доходите и харчовете на съпругата си. 50-годишната жена не издържала на физическия и психически терор и подала молба за развод. Тя разказала във фондацията, как години наред съпругът заграбвал доходите й, а всичко, свързано със семейния бюджет, било контролирано единствено и само от него. Жената е потърсила психологическа помощ във фондацията, уплашила се е, след като съпругът прибегнал вече и до физическа саморазправа и й ударил два шамара. Обяснил, че я бие, защото я ревнува. След няколко месечни срещи с психолог дамата решила да се разведе. Само едно от децата на семейството подкрепяло майка си, другото смятало, че бащата е прав. За съжаление и родителите на жената настоявали тя да се върне при мъжа си.


Източник: Блиц






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
.... като почна да ви бъзикам че сте жълта медия .... да не се обиждате :)
на 19.12.2017 г.
0
 
 
Балзак има едно произведение "Дядо Горио" там е обяснено откъде се тръгва че да се стигне до хорото на гроба!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: