Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Валентин Радев: Битият на Лесово направил обратен завой без да бъде проверен
Автор: Екип Ruse24.bg 16:22 / 03.11.2017Коментари (0)1431
© БГНЕС
Българският гражданин, бит на ГКПП-Лесово, е направил обратен завой през граничния пункт без да бъде проверен от турските власти. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в парламента. Грубо са действали и на наша територия при това, извинили са се веднага, коментира той.

"Този наш съгражданин е искал да отиде някъде в Турция, на екскурзия или по друг повод. Когато минава на проверка вече на турското ГКПП, има някакъв проблем със системата, те не успяват бързо да сложат печат и да му оправят документите и той решава, че се отказва, прави обратен завой през граничния пункт и тръгва обратно. Но през това време турските гранични власти решават, че в тази кола има нещо съмнително и ще мине през рентгена. Десетина-двайсет метра назад, вече в нашата част, те го настигат", обясни министър Радев. Според него българският гражданин е трябвало да предвиди, че след като му казват, че ще има рентген, трябва да остане да го проверят.

Били са няколко турски служители, но един е бил по-агресивен, той го е проверявал и отговорността е била негова, страхът му е бил, че ще бъде уволнен, ако не направи проверката. В момента има контактна група между двете страни, този турски служител ще бъде наказан, каза Радев. Той посочи, че българският гражданин още виси в тяхната система като непроверен и те молят и в момента да дадем данни за този, който се е върнал обратно.

Вътрешният министър обясни, че българският гражданин е разпитан, дал е показания и всички тези документи са дадени в прокуратурата в Ямбол. По думите му съгражданинът ни не е бил много словоохотлив.

Попитан дали има нещо съмнително с този български гражданин или с автомобила му, министър Радев пренасочи въпроса към прокуратурата. Има правила и на българската, и на турската страна, и те трябва да се спазват, без значение на кое ГКПП сме, трябва да внимаваме и да се съобразяваме със служителите, добави той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: