Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Урагани в Германия, Полша и Чехия убиха петима
Автор: Екип Ruse24.bg 17:22 / 29.10.2017Коментари (0)1136
©
Паднали дървета заради силните ветрове в Европа причиниха смъртта на двама души в Полша, двама в Чехия и един в Германия.

В Германия заради бурята 63-годишен мъж, който бил на къмпинг с брат си в град Зеещет, е загинал. Брат му е спасен от водите и е в болница, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Бурята остави без ток хиляди чешки и полски домакинства. Силните ветрове предизвикаха многобройни инциденти в Чехия. Само в Прага и Средночешката област са подадени десетки сигнали. Има информация за отнесени покриви и повалени дървета.

В Северна Чехия ветровете са достигнали силата на ураган, като край град Усти над Лабе са регистрирани пориви до 136 км/час. Вятърът е достигнал скорост над 100 километра в час в няколко части на Чехия, а на най-високия чешки връх Снежка вятърът е бил със скорост 180 километра в час.

По няколко жп маршрута в Чехия влаковете са спрени или се движат със закъснение, а паднало дърво е блокирало магистрала близо до Прага, съобщи сайтът на вестник "Млада фронта днес.
Зоологическата градина в чешката столица е затворена, но летището работи без проблеми, допълва вестник "Лидове новини".

В Полша бурните ветрове повредиха тръбопровод на терминал за втечнен газ на пристанище Швиноуйшче. Има малко изтичане, но няма големи щети, съобщи говорител на държавния оператор на газопровода Газ-систем (Gaz-System).

В Западна Полша близо 200 000 души също са останали без ток.

В Австрия организаторите на първото състезание от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Зьолден бяха принудени тази сутрин да го отменят заради силни ветрове със скорост около 100 километра в час.

Противопожарната служба на Берлин обяви извънредно положение в ранните часове на днешния ден, след като бурята Херварт причини хаос по улиците на германската столица, предаде ДПА. Един човек е ранен сериозно при падане на строително скеле. Покривът на жилища сграда е бил отнесен, изкоренени са дървета.

Противопожарните служби съобщиха, че са получили над 100 спешни повиквания между 4 и 7 часа сутринта местно време и призоваха на работа всичките си доброволни сътрудници.

Железопътните съобщения в Германия са частично прекъснати заради урагана, преминал над северната и централната част на страната. Ограниченията в транспортните връзки засягат Берлин, Хамбург и още шест федерални провинции.

В някои райони на страната е прекъснато електроснабдяването, блокирани са пътища.

Властите препоръчват на гражданите да си останат вкъщи и да избягват гори и паркове.

Река Елба е преляла бреговете си в Хамбург, съобщи говорител на пожарната. Спасителни екипи спират движението по близките пътища.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: