Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Великов за шефовете на Дунав: Повече никога няма да имам нещо общо с тези хора
Автор: Екип Ruse24.bg 15:17 / 25.10.2017Коментари (0)2388
© Ruse24.bg
През миналата седмица Дунав (Русе) се раздели със своя треньор Веселин Великов. Между двете страни се породиха противоречия, като специалистът изрази мнение, че хора в клуба са работели срещу него.

Топспорт се свърза с наставника, който внесе яснота за начина, по който си е тръгнал от Дунав. Великов обяви, че скоро ще се разбере кой и как го е саботирал. Той заяви, че в Първа лига няма друг отбор, освен "драконите", който да няма собствена база, на която да провежда заниманията си.

Треньорът направи равносметка за престоя си в Русе и обяви дали е готов да бъде начело на някой от родните грандове.

Ето цялото интервю на Веселин Великов пред Топсторт:

Г-н Великов, как приехте раздялата с Дунав?

- Чувствам се добре. Искам максимално добре да си почина. Мисля, че имам нужда от една голяма почивка.

Защо се получи така, че отборът показа коренно различно лице в сравнение с това през миналия сезон? На какво го отдавате?

- Аз не мисля, че отборът е показал по-различно лице от това, което беше през миналия сезон. Просто резултатите не бяха много добри. Ние не сме Левски, ЦСКА или Лудогорец, а сме Дунав (Русев). Мисля, че не може да искаме повече от това, което постигнахме. Това са ни възможностите. Не успяхме да надградим в отбора и да вземем някои по-добри футболисти, за да се представим и по-добре в първенството.

Казахте, че не сте подал оставка, а в същото време от Дунав показаха документ с такава. Каква е истината всъщност?

- Това беше един документ, с който се разделихме по взаимно съгласие. Не знам защо Дунав говорят толкова за подаване на оставка. Аз оставка не съм подавал. Това е истината.

С какви отношения се разделихте с ръководството?

- Ние никога няма да бъдем приятели. Не бих им се обадил. Ако ги видя, бих ги поздравил, но само това. Повече никога няма да имам нещо общо с тези хора.

Казахте, че хора в клуба са работели срещу Вас. Ръководители или футболисти визирахте?

- Футболисти не мисля, че са ме саботирали. Тези, които работеха срещу мен знаят за какво става въпрос. Скоро време всичко около тях ще се разкрие. Ще се разберат имената им. Мисля, че от ръководството бяха срещу мен, а не футболистите.

До колко липсата на база, на която да тренирате, беше с основата на лошите резултати на Дунав?

- Преценете вие дали има друг отбор в Първа лига, който няма къде да тренира. Нека се отговори на този въпрос. Има ли друг отбор от елита, който да няма своя база, на която да тренира?! Играем срещу отбори, които имат бази и тренират всеки ден на хубави терени. Има ли друг такъв отбор, който няма нормален терен, на който да провежда заниманията си. Само на този въпрос ми отговорете. Повече няма какво да кажа по темата. Всички си мислят, че се оправдавам. Това обаче го говоря от миналата година, когато имахме добри резултати. Не съм започнал да го правя сега, когато няма такива. Съгласен съм, че ако съм го правил сега, е оправдание. Пак ви казвам, няма отбор в Първа лига, който да няма собствена база. Дори Витоша (Бистрица). Септември няма какво да ги коментирам. Ботев, Етър ... всички имат. Това е най-големият проблем. Разберете го всички. Щом от ръководството си мислят, че липсата на база е оправдание, съгласявам се. Ще видим без база какво ще направят.

Защо, според Вас, ръководството през тези години не успя да направи поне един терен, на който да може да тренира отбора?

- Мисля, че много закъсняхме. Сега започна да се прави терен, но най-вероятно ще стане чак след Нова година. Мъчат се да направят нещо, но едва сега. Четири години съм с отбора, а чак през втората година в Първа лига започна да се прави нещо. Мисля, че беше малко късно.

Казахте, че не сте могли да надградите в отбора. По Ваше желание ли бяха привлечени всички играчи през лятото?

- Нашият президент каза с какъв бюджет ще разполагаме и, че няма как да се отпуснат повече пари. Трябваше да търсим такива футболисти, които да се вместят в бюджета, който имаме. Не успяхме да надградим и това беше големият проблем. Не успяхме да вземем играчи, които да са по-добри от тези, които имахме до този момент.

От ръководството на Дунав Ви отговориха и за това, че сте искали по-високи премии за отбора...

- Да, имах разговори с ръководителите на тази тема. Казах им, че за мачовете с Пирин (Благоевград) и Славия е добре да вдигнем малко премиите на играчите. Прочетох, че от клуба сега са казали, че имало предвидени премии по вътрешен правилник и ние не може да искаме повече.

Каква е равностметката Ви за престоя в Русе?

- Изключително доволен съм от свършената работа с Дунав. Направихме много неща за три години, а през четвъртата в Първа лига стигнахме до участие в Европа. Мисля, че много малко треньори могат да се похвалят с това постижение. Радващо е, че миналия сезон, когато за първи път играхме в елита, в отбора имаше 6 човека, които бяха с нас още от Трета лига. Фактите сами говорят за това, което сме постигнали през този период - и аз, и играчите. Който иска, нека го омаловажава, да казва, че всичко е било късмет. Мисля, че три години не са късмет, това е една работа, която я вършим от много време. Нещата не са се получили само за една, за да се твърди, че всичко е на база на късмета. Три години бяха много успешни за Дунав, в четвъртата нещата не започнаха добре.

Сега накъде? Какви са плановете Ви за бъдеще? С работата си в Дунав се доказахте като един от добрите и перспективни млади български треньори. Имате ли вече оферти от други клубове?

- Ами не, засега няма нищо. Почивам си. Ще чакам предложения. В българския футбол днес си треньор, а утре те няма. Три години и половина се задържах в Дунав, което мисля, че е показателно. В България няма треньор, който да се е задържал на едно място за повече от 2-2,5 години.

Преди време се заговори за интерес към Вас от ЦСКА. Имаше ли наистина такъв? И чувствате ли се готов да водите някой от българските грандове?

- Не, това бяха спекулации. Нямаше нищо от ЦСКА. Та аз нямам лиценз още. Не мисля, че гранд като "червените" ще вземе треньор без лиценз. Първо трябва да си изкарам лиценза, а след това вече може да мисля за такива големи отбори. Мисля, че още ми е рано да бъда начело на някой от грандовете.

Още по темата: общо новини по темата: 11
20.03.2018
17.03.2018
17.03.2018
15.03.2018
26.10.2017
21.10.2017
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: