Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Една майка моли: Помогнете на моето ангелче!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:01 / 25.10.2017Коментари (0)1145
Една майка моли за помощ българите чрез Varna24.bg. Малкият Коки от Шумен се нуждае от 40 000 лв. за вливането на стволови клетки в Турция, което ще облекчи състоянието му. Коки е с диагноза аутизъм и вторичен недоимък на лактазата. Ето и повече информация за Коки от неговата майка:

"Искам да ви запозная с Коко. Той е средния ми син. Малкото ми ангелче обаче е болно. Да зная,че не е спешен слушай, не е със страшната диагноза рак, зная, че неговото заболяване е и лечимо (уверени сме в това ), но също така зная, че ние родителите му не можем да заплатим лечението му, а за да е здрав се нуждае от такова. 

Липсата на пари обаче ще го върне обратно там, откъдето вече го измъкнахме. С болно дете и без помощ от държавата е трудно да се справим сами. А с три деца, слава Богу двете са ми здравички. И днес аз със сълзи на очи и свито сърце ви моля да помогнете на моето ангелче да бъде отново щурото, весело и адекватно дете, което имахме. Коки е с вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм. 

Докато беше бебе всичко си беше нормално - гукаше, изговаряше срички,думи, започна да прави крачки сам. Когато стана на една година Коки просто спря с развитието си - спря да ходи, не се обръщаше на името си, спря да сочи с пръст това, което искаше.... спря и зрителния контакт. Каквото и да му говорехме той не реагираше - все едно не е при нас. Никой и с нищо не можеше да привлече вниманието му.

От будно и любопитно дете , Коки се затвори в себе си, спря да ни забелязва, седеше и си играеше само с етикетите на дрехите или пълзеше напред назад без цел. Не обръщаше никакво внимание на играчки, не разбираше кога има някой при него и кога няма .Спря да изпълнява точни и ясни команди (ела, седни, стой и т.н ) той си беше потънал в неговия свят. 

Загубихме жизнения Коко за два месеца. Още няколко месеца ни трябваха да убедим личния лекар, че има промяна в Калоян. На 1г и 8 месеца записахме Коки при д-р Шилианов (невролог). Приеха ни в болница "Св. Марина" Варна и започнаха много изследвания. Откриха непоносимост към глутен, лактоза, яйца ... откриха и живак и алуминии в оргaнизма му много над нормата. Започнахме терапии веднага ( логопед , психолог , барокамера , електростимулация , звуковастимулация ), диета и хранителни добавки. Година по късно на Коки му потвърдиха и детския аутизъм . 

С много усилия,любов, пари и постоянство от наша страна, както и всекидневни - година и половина - терапии Коки вече има огромен напредък. Задържа вниманието си, има зрителен контакт с нас, почна да изпълнява команди ( седни , легни , ела , обуй се , дай прегръдка, целувка, донеси шишето, донеси обувките си и т.н.), играе с играчките по предназначение, обръща се на името си, всеки път когато го повикаме, контактува с други деца. За съжаление той все още не е това дете което беше . Искаме да си върнем Коки! 

Искаме да довършим започнатото и Коки да премине през тази битка като победител. Имаме оферта от Турция вливане на стволови клетки. Лекарите дават 90% успеваемост при деца с аутизъм с тези вливки. Цената на една вливка е 8 000 долара. Терапията със стволови клетки е нов ефективен подход и повлиява на метаболизма, имунната система и увредени клетки и тъкани. За максималното подобрение на състоянието на Коки сме посъветвани колкото се може по-скоро да започне това лечение със стволовите клетки, за да може мозъкът му да усвоява по лесно всичко случващо се около него, по- лесно да приеме терапиите и да се научи на много неща, които до сега не е усвоявал. 8 000 $ е цената за една вливка , според състоянието и подобрението на Коки ще се прецени още колко вливки ще трябват. 

В проформата от Турция са включени цената на транспортирането ни от летището до клиниката и обратно, специализирани изследвания, престой в болничното заведение , тестове, лечението - присаждане на стволови клетки, медицински доклад, документация, лекарства, ако е необходими. 

В момента Коки е на диета, която е много скъпа - само един хляб от 200 гр. , който му стига за 2-3 дена е 6.50лв , добавките му на месец са около 500-600 лв , логопед 200 лв ... Барокамерите са ни предписани за 1 година 120 процедури , една процедура е 35 лв , звуковата стимулация варира от 600 - 1000 лв на месец и отделно 25 лв за пътни всеки ден , защото терапиите се правят във Варна, а ние живеем във Шумен. 

Моля се на Бог всеки ден да даде на Коки невероятен късмет и много сили, за да преодолее очакващите го препятствия. Моля и вас да му помогнете това да се случи. Защото вие сте хората,които можете да ми върнете Коки такъв,какъвто беше-здрав. Защото само майка би разбрала мъката и болка на майка с болно дете .

Бъдете здрави и добри. Всеки ден е ден на доброто и никога не е късно да направиш добро. Дори и под формата на един ДМС .

Благодаря ви за подкрепата.
Благодаря от сърце! Поклон!

Как можете да помогнете на Коки:
DMS на 17777 с текст KOKI
PayPal - help_koko@abv.bg
Дарителска банкова сметка :
IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

Можете да помогнете, като се включите и "продадете‘‘ или закупите вещ, дрехи ,обувки, козметика, техника.... в групата, където се провежда благотворителния базар за Коки:https://www.facebook.com/groups/1874844572742436/






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: