Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Прокуратурата съобщи шокиращи подробности за бруталното убийство на красивата Виола (18+)
Автор: Екип Ruse24.bg 15:09 / 12.10.2017Коментари (5)1864
©
Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Стефан Станев. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил Виола Николова, съобщиха официално от прокуратурата. Станев е обвинен и за това, че без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП държал високорискови наркотични вещества в апартамента си. 

В нощта на 22 юни 2017 г. обвиняемият Станев и пострадалата Виола Николова били в дома си. Николова споделила, че е изморена и легнала в стаята, обособена за спалня, за да си почива. Станев стоял пред преносим компютър и четял във Фейсбук. В един момент той решил да изпие една бира, след което взел "Екстази", после употребил и марихуана.

Разходил се до спалнята, видял че Николова лежи, но не спи и приел, че нещо я притеснява. Около 05.00 ч. на 23 юни 2017 г. обвиняемият Станев провокирал разговор с пострадалата, който не се състоял. Той започнал да удря с ръце и с метален стик за голф по стената, след което застанал до леглото, където лежала Николова, вдигнал стика за голф над главата си - в този момент тя уплашена и плачейки извикала: "Извинявай, съжалявам, моля те, спри, недей", но Станев нанесъл силен удар със стика за голф по главата й, в областта на лявата слепоочна орбитална област. 

С него той й причинил открита тъпа черепно-мозъчна и лицева травма. След удара стикът за голф се счупил като в ръката на Станев останала металната му дръжка. Николова започнала да губи много кръв, но дишала, виждала и чувала. В този момент той преместил тялото й от спалнята на земята и я ударил втори път по главата със счупения метален край от дръжката на стика за голф, с което й причинил нова лицева травма. Започнал и да я души. 

След като се отказал от тези си намерения, станал, взел от кухнята кухненски нож (с обща дължина 32,5 см., и дължина на острието 20 см.). Върнал се в спалнята и в момент, в който Николова все още имала сърдечна дейност и съзнавала какво се случва с нея, започнал да нанася пробождащи и режещи удари във врата й. После взел друг кухненски нож (с обща дължина 32,5см., и дължина острието 19,5см.), с който пробол в дълбочина от 3 см. гърба на Николова, вдясно от гръбначния стълб. 

Станев бил решен да довърши започнатото и взел трети нож (с дължина 196 мм. и ширина 43 мм.,с режеща част с ширина 12мм.), с който нанесъл удар в шията на пострадалата, като острието на ножа останало забито в шията й, а пластмасовата дръжка на ножа в ръцете му. Когато установил, че Николова не диша, Стефан Станев завил мъртвото й тяло със завивката от леглото, поставил плюшена играчка на котарак върху трупа й и отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и пуснал да слуша музика. 

Сутринта на 23.06.2017 г. около 08.30 ч. Станев позвънил на своя приятелка и я поканил в дома си за да поговорят. Когато тя пристигнала, обвиняемият я посрещнал пред блока и заедно се качили в апартамента му. Когато тя го попитала къде е Виола, Станев не отговорил. На въпрос какво са правили предната вечер, той заявил, че легнал до пострадалата и забелязал, че нейният крак трепнал, след което със знак и движение на ръката показал на приятелката си как прерязал гърлото на пострадалата, а след това спокойно и хладнокръвно заявил: "Аз я убих".

Обвиняемият я отвел до стаята, където приятелката му видяла трупа на Виола Николова, покрит с покривало за легло, върху което била поставено плюшена играчка котарак. След кратък разговор за извършеното от Станев, наказанието за това престъпление, разбирането от страна на близките му и това, че не иска да се предаде на полицията, приятелката му си тръгнала. 

В следобедните часове обвиняемият отпътувал с личния си автомобил за Созопол. На 24.06.2017 г. около 15.00 ч. приятелката на Станев заедно с мъжа, с когото живее, сигнализирали в 03 РУ СДВР за извършеното престъпление. Станев бил задържан от органите на МВР на 24.06.2017 г. около 21.30 ч. в близост до яхтено пристанище в Созопол.

Непосредствено след задържането му е извършено токсикологично изследване, което е установило комбинирана употреба на наркотични вещества - амфетамин, екстази, тетрахидроканабинол и кокаин. В хода на разследването са били назначени множество експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК анализ на веществени доказателства, петорната биотрасологична и съдебно медицинска експертиза и др. 

От назначените по делото физико химична и оценителна експертизи, се установява, че тегло и съдържание на наркотичните вещества намерени в дома на Станев са от вида на амфетамините и са на обща стойност 502.70 лв. Иззетите вещества са високо рискови и подлежат на контрол. Назначената комплексна психолого психиатрична експертиза -проведена в ДПБ затвора Ловеч, установява,че Станев страда от личностово разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. 

То няма характеристиката на краткотрайно или продължително разстройство на съзнанието и не е психично заболяване в тесен смисъл. Към момента на извършване на деянието обвиняемият е разполагал с психическа годност да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си и отново към този момент не се е намирал в психотично състояние - състояние на остра психоза.

Вещите лица от назначената по досъдебното производство тройна комплексна психолого-психиатричната експертиза акцентират при изготвяне на психологическия портрет на обвиняемия върху дисхармонични нагласи и поведение,в емоционалната и волева сфера,възбудни процеси, крайно ниска поносимост на фустрация и ниски прагове на задръжка и на отключване на агресивни реакции, склонност да обвинява другите и да измисля правдоподобни обяснения за проявите си, раздразнителност и емоционална лабилност, намалени възможности за самоконтрол, водещи до немотивирана агресивност, ниската или пълна липса на критичност на собственото и околното поведение, особено след употреба на наркотични вещества. 

Този психологически портрет се потвърждава напълно и от доказателствата по делото и механизма на причиняване на убийството. С нанасянето на множество удари по тялото на пострадалата и то в областта на жизнено важни органи от страна на обвиняемия е установено, че Виола Николова е изпитвала множество болки и страдания. Обвиняемият е проявил изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата, като се има предвид броя на нанесените удари. 

Болките и страданията, които е понесла Николова са били много силни и това е било мъчително. Тя е изпитвала страх, съзнавала е своето безсилие и безизходица от създалата се ситуация. Смъртта е настъпила в един времеви отрязък, в който пострадалата е търпяла болки, усещала е и е осъзнавал какво й се случва. 

От друг страна, интензитетът проявен от Станев явно надхвърля необходимото за причиняване на смърт и сочи на допълнително лично отношение към жертвата, съдържащо изключителна ярост и ожесточение и формират и категорично наличието на признака - особена жестокост. Стефан Станев е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

 


Още по темата: общо новини по темата: 13
09.12.2017 »
05.11.2017 »
03.11.2017 »
03.11.2017 »
20.07.2017 »
03.07.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Мили дами, избирайте мъжете си с акъла си, а не с очите си, за да не попадате на ей такива олигофрени.
+4
 
 
За такива трябва да има смъртна присъда или каторжен труд до живот!
0
 
 
Наркомана и плеймейтката. Поредната сълзива задунайска история.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: