Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Огромна сума пари изхвърли на боклука служител на голяма фирма
Автор: Екип Ruse24.bg 12:38 / 20.09.2017Коментари (3)737
© Ruse24.bg
Огромна сума пари изхвърли погрешка на боклука служител на голяма фирма в столицата преди няколко дни, съобщава "Телеграф". Когато в офиса установили, че пачките липсват, се юрнали да ги търсят в контейнера, но той вече бил изпразнен от миналия малко преди това боклукчийски камион. Разсеяният служител и колегите му потърсили съдействие от Столичния инспекторат и за тяхно щастие бързо било установено в кой точно камион на коя почистваща фирма е събрал сметта. Служители на компанията тръгнали след него и в крайна сметка успели да си съберат парите от сметището.

Оказа се, че това далеч не е единствен подобен случай. Преди време при почистване в дома си жена е изхвърлила в контейнера за смет пари, скрити в кутия за обувки. Столичани са пращали в кофата за боклук и документи, злато, бижута. Някои късметлии също са успявали да си ги намерят, дори след като вече били вдигнати от камиона за смет.

Не са малко и случаите, в които хора са си изтървавали ключове и документи в улични шахти. В такива ситуации се налага да изчакат да дойдат работници, които да отворят шахтата, за да могат хората да си приберат нещата.

На телефона на Столичния инспекторат редовно се получават и нелепи, дори куриозни сигнали. Един от последните е отпреди седмица, когато жител на "Люлин" алармирал, че над квартала прелетели извънземни. Преди време пък друг гражданин съобщил за забелязана ламя на Витоша. Не липсват напоследък и обаждания от столичани, преместили се да живеят в някои от софийските села. Част от оплакванията им също са абсурдни - например че в селото кукуригат петли и ги будят.

Наскоро пък се обадила жена от Видин, която се оплакала, че не може да намери посочения ѝ адрес в София, на който трябва да отиде. Макар че това не е част от задълженията им, инспекторите хванали да търсят адреса и установили, че посоченият булевард е със сменено име. Все пак успели да го открият на една от старите карти на София, с които разполагат, и упътили жената. Нямало как да помогнат обаче на мъж, който им позвънил да търси съдействие по бракоразводното си дело.

На ден в инспектората се получават около 300 сигнала. Фалшивите са около 2-3 %. Най-често хората търсят съдействие за проблеми с боклука, ремонти на улиците, дупки, паднали клони.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тоя шофьор, ако е знаел какво е качил на сметосъбирачката, какво ли би направил?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: