Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Какво са ни приготвили телевизиите? Сериали, риалити формати и още...
Автор: Екип Ruse24.bg 11:56 / 09.09.2017Коментари (1)1310
©
"Шоуто на Слави" и "Господари на ефира" влизат в новия тв сезон едновременно - връщат се от отпуск на 11 септември. Тази ваканция промени донякъде личния живот на популярните им водещи. Слави Трифонов ще започне новия сезон с нова става на крака, а Димитър Рачков - разделен с любимата си Мария Игнатова.

Интригата около Трифонов е дали той самият ще влезе в студиото на 11 септември. Неговите колеги разказват, че той се е възстановил бързо и напълно, след като се подложи на операция за смяна на ставата в края на юни. Те правят репетиции от седмица насам, но никой все още не е наясно дали водещият ще седне пред камерата.

Ще бъде весело, беше единственият им коментар пред "24 часа" за съдържанието на предаването през новия сезон.

Рекламодателите очевидно очакват то да е добро, след като исканата цена от рекламните агенции за 30-секунден клип по време на шоуто през септември е 5670 лв. За "Господарите" сумата е 4200 лв. Това са сред най-високите тарифи за тв ефира. С по-солени цени са само новите риалити формати на телевизиите и новите им сериали.

Тази есен за първи път липсваха спекулации дали "Шоуто на Слави" ще го има. Подобни слухове се пораждат всяка година, тъй като краят на август е времето, в което продуцентската компания "Седем осми" подписва договора си с Би Ти Ви. Този август такива притеснения нямаше, тъй като сегашният договор на екипа е двугодишен.

Неяснотите около "Господарите" бяха от друго естество. Още в края на миналия сезон екипът беше планирал новите водещи на шоуто през септември да са Димитър Рачков и Мария Игнатова. През август обаче двамата официално обявиха, че са разделени. Продуцентът Джуди Халваджиян беше принуден бързо да смени екранната двойка и сега до Рачков ще седне Васил Василев-Зуека - двойката, която превърна "Господарите" в звездно предаване.

За да няма любовни неразбории в екипа, Рачков и Игнатова едва ли ще работят скоро в едно и също предаване на продуцентската компания. С това изненадите за този тв сезон изобщо не свършват. Последната неочаквана рокада беше на Анна Цолова, която слезе от екрана на "Здравей, България". След 13 години като водеща на сутрешен блок - първо в Би Ти Ви, а през последните 4 години в Нова тв, тя започва ново предаване по Нова тв. То вероятно ще е културно или лайфстайл. По нейните думи тя го е подготвяла от години насам и то ще започне да се излъчва наесен.

Виктор Николаев остава сам да води сутрешния блок на Нова тв и ще се задържи така цял месец. Нищо чудно и да продължи, тъй като форматът с един водещ сутрин също се оказа успешен. По същия начин работят отдавна и Антон Хекимян в "Тази сутрин" по Би Ти Ви, и Иво Никодимов в "Денят започва" на БНТ.

Преди години сутрешните блокове на телевизиите също бяха поверени в ръцете на по един мъж. Тогава водещи бяха Асен Григоров в БНТ, Николай Бареков в Би Ти Ви и Георги Коритаров - в Нова тв. След това дойде модата на двойките, но очевидно тя бавно преминава.

Пак в Нова тв беше другата изненадваща промяна, когато още в средата на лятото бе свалена от поста си Дарина Сарелска, шеф на новините и актуалните предавания. Нейното име нашумя през април, когато от Нова тв си тръгна със скандал разследващият журналист Васил Иванов и обвини Сарелска в цензура. Нарече я "къртица" в предаването му и обяви, че зет ѝ е депутат от ГЕРБ.

От телевизията я подкрепиха изцяло, но през лятото Сарелска напусна ръководния пост. Тя не е уволнена, продължава да работи в Нова тв и има намерение да прави образователно предаване. Нейният пост все още не е зает. Очаква се това да се случи в началото на октомври, когато май ще има нови попълнения в медията.

От друга страна, промените сред тв лицата не са чак толкова изненадващи, тъй като краят на лятото е известен и като "трансферен прозорец" за медиите - точно преди старта на новия им сезон. По този начин в Би Ти Ви се премести Венета Райкова, която на практика до август правеше предаването "Горещи срещи с Венета Райкова" в BiT. От септември вече е в по-голямата телевизия като водеща на "Папараци" (17 септември).

Димитър Стоянович е другото ново лице тази есен, но в БНТ. Той стана водещ на най-популярния блок за култура в ефира - "Денят започва с култура", заедно с Анна Ангелова. Дойде на мястото на Георги Ангелов, който вече е лице на "Библиотеката" и "История.бг".

Ваканцията свърши за "Денят започва с култура", но другата публицистика на БНТ предстои да се завърне следващата седмица. "Панорама" със сигурност ще се появи на 15 септември, петък, а не в събота, каквито идеи имаше новият генерален директор Константин Каменаров.

Търговските телевизии изпреварват обществената с една седмица и още този уикенд пускат публицистичните си предавания. Започват сутрешните "Тази събота" и "Тази неделя" по Би Ти Ви, както и "120 минути" на Светослав Иванов в неделя следобед. Журналистът ще обнови токшоуто си с две нови рубрики - "Изчезваща история", което е поредица за българската памет, заключена в емблематични, но изоставени сгради, и "Талантите", която ще показва успелите деца на България. За премиерата си тази есен журналистът се опитва да осъществи и интервю със севернокорейка, избягала в Южна Корея.

Конкуренция по Нова тв този сезон обаче ще му прави тв играта "Сделка или не" с Румен Луканов, която по програма ще се излъчва по времето на "120 минути". Свалянето на публицистичното "Комбина" на Лора Крумова и Галя Щърбева беше другата голяма новина отпреди няколко дни, свързана с Нова тв. Според официалното обяснение ръководството на медията е решило да остави следобедните часове през уикенда за забавни предавания.

Затова Лора Крумова отново се връща като сутрешна водеща - нещо, което много ѝ отива по думите на нейни колеги и от другите телевизии. Засега тя ще води "Събуди се" в неделя, а в събота лице на предаването остава Мира Иванова.

Впрочем след напускането на Анна Цолова се чуха версии, че е възможно на нейния стол да седне именно Крумова. Щърбева също ще продължи да работи за сутрешния блок през уикенда.

Въпреки стратегията на Нова тв за по-малко публицистика на другите медии им харесва да говорят по сериозни теми в почивните дни.

Така и Георги Лозанов - вече тв водещ, а не шеф на СЕМ, се връща в "България он ер" с "Необичайните заподозрени" (неделя, 10 септември, 19 ч.). "През първия си сезон предаването търсеше своя идеален зрител, който не само не понася фалшиви новини, но и истинските не са му достатъчни. Нуждае се от анализ, който да го отведе отвъд тях. През втория си сезон предаването ще търси своята идеална формула, така че всичко излишно да отпадне и да се съсредоточи върху двете решаващи условия за качествената журналистика - свободата на мненията и работата на паметта", обясни Лозанов.

Големият акцент и на двете частни телевизии е върху собствените им забавни предавания, около които построяват цялата си програмна схема. Интересното за зрителите обаче ще е фактът, че тази година са ангажирани все силни актьорски имена в продукциите. Двама великолепни актьори - Юлиан Вергов и Владимир Карамазов, влизат в главните роли на два сериала. Вергов оглавява болницата, като заема този пост изненадващо, в новия четвърти сезон на "Откраднат живот". Чаканата поредица, озаглавена "Чуждо тяло", започва на 12 септември в 20 ч по Нова тв.

Карамазов ще го гледаме тепърва в "Дяволското гърло" - втория сериал на Евтим Милошев, който продуцентът прави за Нова тв. Той е почти заснет, но вероятно ще излезе на малкия екран през следващия тв сезон.

В програмата на Нова тв тази есен няма място за него, тъй като в нея влизат и два риалити формата. Музикалният "Х Фактор" ще се излъчва само в неделя от 10 септември от 20 ч.

Това е и денят, в който стартира единственото риалити на Би Ти Ви за сезона - "Фермата". Обяснение за новата тв стратегия дава главният изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп" Флориан Скала: "Фермата" ще бъде единственият праймтайм проект на Би Ти Ви от септември до декември тази година и ще бъде излъчвана не пет, а шест пъти в седмицата - от неделя до петък, като залагаме на вече изпитаната формула от седмични епизоди по 90 минути и вълнуващи неделни дуели. По този начин гарантираме на зрителя последователност на програмата и вярваме, че шоуто е уникално и ще постигне безапелационен успех."

В шоуто сред 21-те участници има и 4-ма известни - икономиста Владимир Каролев, баскетболиста Владимир Николов, моделката Божидара Бакалова и актьора Иван Ласкин.

Телевизиите за първи път разделят артистичното семейство на Ласкин, тъй като жена му Александра Сърчаджиева ще е водеща на "ВИП Брадър" по Нова тв. Твърде познатото вече риалити шоу тръгва на 11 септември.

"След 19 години в новините и актуалната публицистика, 13 от които в сутрешния блок на двете най-големи телевизии, избрах за себе си нова посока и реших да предложа на "Нова" един различен проект. Това е план, върху който работя вече повече от година. Обявявам го в момента, в който съм готова с екипа и концепцията за неговия успешен старт. Това е мой дълго обмислян професионален избор. Благодарна съм за доверието на зрителите през всичките тези години. Ще бъдем отново заедно скоро. На Виктор - един от най-добрите ми приятели, и на екипа на "Здравей, България", желая успех", написа Анна Цолова в прессъобщение, разпространено от Нова тв вчера рано сутринта.

"Благодаря на Ани за усилията и успехите, които донесе на "Нова". Щастлива съм, че ще продължим да работим заедно по нов телевизионен проект извън новините. Пожелавам успех на бъдещото предаване", допълни Силва Зурлева, член на Борда на директорите на "Нова броудкастинг груп".

Виктор Николаев не за първи път води сам "Здравей, България", но за първи път го направи вчера с мисълта, че Цолова няма да му партнира повече. Вероятно затова реши да завърши предаването с няколко лични думи, което по принцип не е присъщо за тв водещите.

"На този ден преди 4 години с Ани Цолова подготвихме първия сутрешен блок за Нова телевизия. Заедно се появихме на 9 септември 2013 г. Преди това бяхме още три години в друга телевизия. От понеделник обаче няма да е така. Ще бъда сам и не ми е лесно след седем години прекрасно партньорство - каза той в ефира. И продължи: - Много близки приятели сме. Благодарен съм, че професията, която ни отнема много от нервите и времето, от съня и близките ни, ни дава и хубави срещи с честни, открити и смели сърца. Едно от тях е сърцето на Ани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Надявах се, че проф. Юлиан Вучков ще бъде привлечен в някоя от водещите телевизии със своите размисли и страсти, със своите времена и нрави и със своята неизчерпаема енергия. Шегата настрана, но той прави забавно предаване, без да си го поставя за цел...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: