Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Националният тим по тенис за хора в инвалидни колички направи демонстрация в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:28 / 11.08.2017Коментари (0)2672
© БФТ
Под наслов "Твоята стъпка напред" хора с физически увреждания изнесоха истински спектакъл в Русе. Мария Петрова, Зоя Чавдарова, Калин Асенов, Владимир Гюров проведоха демонстративен мач в тренировъчните зали на Булстрад Арена. Заедно с техните треньори Станимир Стойчев и Борис Томов те показаха силата на човешкия дух, показаха атрактивно посрещане на топката и не се щадяха във всеки един момент от срещата.

Демонстативната среща бе по инициатива на Българската федерация по тенис, Тенис клуб Русе и Булстрад Арена. Тя бе част и от инициативата на УМБАЛ Русе "Твоята стъпка напред". Представители на сдружения "Регионална достъпност", "Олимп спорта е равнопоставен" и "Смело сърце" Русе също присъстваха на мача.

Четиримата състезатели и техните треньори не просто играха пред публиката, а показаха силата на човешкия дух. Социалният проект на Българската федерация по тенис провокира хората в неравностойно положение да открият друг свят, в който има и радост, и предизвикателства.

12 души от София, Пловдив, Варна и Благоевград са активните състезатели, които изцяло са подкрепени от Българската федерация по тенис.

"Идеята беше инсперирана от "УМБАЛ Русе" и тяхната инициатива "Твоята стъпка напред". Тя има за цел да покаже, че и хората с различни увреждания и болести могат да продължат напред", заяви Даниел Джумалийски - член на УС на БФТенис и член на УС на ТК Русе.

"Когато разбрах за тази тяхна инициатива се свързах с тях защото една от целите на ТК "РУСЕ" е да развива една подобна програма и да можем да ангажираме хора с увреждания и да работим с тях. Борис Томов предложи да направим тази демонстрация за което аз съм страшно благодарен. Идеята е тази инициатива да продължи. Хубавото е, че мястото, където ние провеждаме зимните тренировки, залите на Булстрад Арена е може би единственото напълно достъпно място за хора в хора с физически увреждания. Важно е иницитивата да се развие защото тя може да доведе след себе си до доста хубави последствия. Веднъж като се завърти колелото ние имаме намерение да продължим. Имал съм разговори с кмета за да може общинската тенис база да я направим достъпна за хора с увреждания. Аз съм запознат с програмата на федерацията, която доста сериозно акцентира към хората с увреждания", допълни Джумалийски.

"Щастливи сме, че бяхме домакин на това мероприятие и се запознахме с прекрасни и смели хора" , заяви Таня Станчева - председател на ТК"Русе".

"Инициативи като тази са полезни не само във връзка с нашия спорт, а защото те припомнят на обществото и неговите лидери, че е крайно време да се обърнем с повече внимание към хората с увреждания, които често са затворници зад четири стени и да направим живота им по-приемлив. Всяко такова събитие обръща очи в тази посока. Надяваме се средата ,в която живеем да става все по-добра за тях, а това значи - и за нас", заяви Станчева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: