Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Внимание! Мнима медицинска сестра "продава“ жилища на ниски цени
Автор: Екип Ruse24.bg 13:26 / 09.08.2017Коментари (0)740
© bTV
Мнима медицинска сестра "продава" жилища за 13 хил. лева и "урежда на работа" срещу 1500 лева. В измамната схема попадат хора от Ямбол и Ахелой. Оказва се, че тя е с богато криминално минало и е лежала в затвора.

Райка Пандилева е на 63 години. Има няколко адреса и още толкова професии. Последна месторабота - в Бърза помощ - Ямбол. Но там не са чували за нея. Последната ѝ жертва е Милена Ройдева - медицински работник. Двете се срещнали преди година в кабинета, където работи младата жена.

"Представи се за медицинска сестра, наша колежка, като реши да ми помогне с апартамент, четиристаен - каза Ройдева. - Трябваше да се събере сумата от 13 000 лева - 7500 предварително, а другите - като се стигне до нотариус, като не ми обеща никакъв документ".

Пандилева води Ройдева в ямболския квартал "Зорница". Показва ѝ един апартамент отвън, защото твърди, че е забравила ключа. Жилището било от военните, затова 120 квадрата струват само 13 000 лева. Според съсед обаче в блока няма апартаменти на военни.

Самият имот, показан на Ройдева, пък изобщо не е за продан. Жилището е празно от години, защото собственикът живее далече. Той разбра от нас, че имотът му се предлага за 13 000 лева.

"Не се продава, не съм го обявил по никакъв начин да бъде продаван, това е", каза той за bTV.

Измамницата обаче притискала жертвата. "Каза, че е намерила пари (...) аз, до края на месец юли, трябваше да възстановя парите - разказа Ройдева. - Започна звънене, досаждане, голям тормоз, терор на работното място, просто неописуемо!".

След седмици на тормоз и заплахи двете си уговарят среща. Пандилева смекчава тона и пристига веднага, за да получи парите за апартамента.

Предложението към Ройдева е да направят договор, тя да плати 8000 лв. веднага, а останалите - да изплаща в продължение на пет-шест години. Обяснява, че купувачката ще влезе в новия имот веднага след като бъде освободен от собственика.
Твърди, че апартаментът струва само 13 хил., защото е "от военните, това е оборотно жилище". Тя самата така била закупила апартамента си.

Започва изнудване. Пандилева заявява, че вече е платила жилището с пари от сина си - свещеник, т.е. на църквата, и леля си и трябва да ги върне.

Цитираният от нея църковен служител действително е неин син. Но не я е виждал с години. Определя я като клептоманка и измамница, лежала в затвора многократно. Помоли да не го снимаме, защото е монах, обрекъл се на Бога.

Екипът на bTV си уреди среща с измамницата до жилището, за което търси нови жертви.  "Никого не лъжа, изчезвай, моля ти се, не ме ядосвай. Господи, защо излязох, кой щеше да ме намери къде съм", заявява тя пред камерата ни, макар да добавя, че не се крие.

"Никакво жилище не предлагам, нищо не предлагам", казва тя. Твърди, че не е вземала нищо от сина си.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: