Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Битата камериерка: Шведът ме изрита като футболна топка
Автор: Екип Ruse24.bg 11:24 / 08.06.2017Коментари (5)1665
© 24 часа
Чужденецът, който преби камериерка в Слънчев бряг, се наливал цял ден с вино, бира и уиски.Твърди, че не помнел как е срещнал жената.

"Когато изгледах клипа и видях отстрани себе си как шведът ме рита и падам, се уплаших още повече. Изглежда много страшно. В шок съм, не знам как ще се оправя психически. Физическата болка вече отшумя, но не и психическата. Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо. Колеги са ме намерили и са ме сложили на един фотьойл. Към 23,30 ч. ме откараха с линейка в бургаската болница. Това разказа пред "24 часа" камериерката Деяна Петкова. На 3 юни вечерта тя бе брутално изритана в главата без никаква причина от 53-годишния шведски турист Ралф Георг Сундберг. Инцидентът стана в хотел "Марвел" в Слънчев бряг минути след пристигането на шведа на почивка.

Запис на охранителна камера, който стана достояние и на световните медии, разкри зверството на чужденеца. От видеото се вижда как едрият мъж бута куфара си по коридора, в който чисти камериерката. Шведът спира до нея, привежда се и с всичка сила я рита в главата. 53-годишният Ралф Георг Сундберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, който също се държал агресивно, разкриват от курорта. Ралф бил видимо пиян. По време на разследването е установено, че той се е наливал с алкохол през дългото си пътуване към България. Мъжът живеел в отдалечена от летище провинция. Адресната му регистрация е в град Бисгордън, установи репортерска проверка. Оттам Ралф и брат му хванали влак, в който пили вино. Пътували с часове до летището, от което излетели към България. В самолета пили бира и уиски, а щом кацнали на българска земя, наели такси. В него също се наливали с алкохол, който извадили от личния си багаж. Ралф и брат му пристигнали в Слънчев бряг като индивидуални туристи. 53-годишният швед, който все още е в ареста, е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник. Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.

"На мен той не е дошъл да се извини. Не очаквам нищо добро от него", каза битата камериерка. Тя обмисля да заведе паричен иск срещу шведа. "Вероятно искът ще е символичен, но като знак на протест, че не може чужденци да се държат така с нас", казва Деяна Петкова. Тя е с висше икономическо образование, но от няколко години не работи по специалността си. Хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг за втора година. С нея в Слънчев бряг работи и по-малката и дъщеря, а голямата живее във Виена. Миналото лято Деяна работела в друг хотел, но сега условията в "Марвел" и допаднали повече.

Жената е изключително благодарна на колегите и управата на хотела, които и се притекли на помощ. Не е взела болнични след инцидента. От "Марвел" отказаха коментар за случая. Хотелиери обаче са възмутени от безобразния инцидент, който потресе не само България, но излезе и извън пределите на страната ни.

Приемам го по-скоро като единичен случай, не бих казал, че има нарастваща агресия от страна на чуждите туристи. Но инцидентът е изключително грозен и брутален. Всички чужденци са длъжни да спазват законите на България В противен случай правят лоша реклама на родината си. Аз като мъж считам, че най-малкото, което е можел да направи шведът, е да се извини на жената", заяви хотелиерът Владимир Кисьов.

След като на 4 юни ударената камериерка подава жалба в полицията, Ралф е издирен и задържан за срок до 24 часа с полицейско разпореждане. По случая е образувано бързо полицейско производство - първоначално за нанасяне на средна телесна повреда. След изтичането на този срок обаче чужденецът е освободен, тъй като от съдебномедицинската експертиза става ясно, че на пострадалата е нанесена лека телесна повреда. Обвинението се преквалифицира в по-леко: нанасяне на лека телесна повреда при хулигански подбуди, за което законът предвижда до 3 г. затвор. Едва след разпространението на скандалното видео шведът е прибран отново в ареста.

"Повдигнатото обвинение е такова, тъй като съдебномедицинската експертиза е установила леко телесно увреждане по смисъла на юридическите норми. А хулиганският мотив е налице - достатъчно се възмути цялата общественост", коментира районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е наблюдаващ прокурор по делото. Тя допълни, че ще бъде поискана експертиза, която по специална методика ще изчисли какви са били промилите алкохол в кръвта на шведа при извършване на престъплението. При първоначалния му арест той е отказал да даде кръвна проба.

Според разследващи вероятността чужденецът да е употребил и наркотични вещества е малка, но е назначена и такава експертиза. "Очакваме становище дали делото ще продължи по реда на бързото производство, или ще премине по общия ред. Със сигурност ще заведем иск за обезщетение за нанасяне на неимуществени и имуществени вреди. Възможно е и да оспорим съдебномедицинската експертиза, която констатира лека телесна повреда, и да поискаме тройна съдебномедицинска експертиза", коментира пред "24 часа" адвокатът на битата камериерка Станко Кралев.

Дали 53-годишният Ралф Сундберг ще остане в ареста, ще се реши днес, когато в районния съд в Несебър ще се гледа делото за мярката за задържане на чужденеца.

Още по темата: общо новини по темата: 19
25.07.2019 »
24.12.2017 »
24.10.2017 »
02.10.2017 »
29.09.2017 »
27.09.2017 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: