Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав се подсили с ляв и десен бек
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 07.06.2017Коментари (0)2210
© ФК Дунав
Преслав Петров идва от втория отбор на Лудогорец
Сериозна работа по селекцията за новия сезон тече във ФК "Дунав" Русе. Клубът се раздели с трима футболисти от досегашния си състав и вече подписа договори с двама нови.

Крайните бранители Атанас Атанасов и Искандар Джалилов, както и нападателят Ндуе Муйеци вече не са част от "драконите". Те се разделят с русенския клуб по взаимно съгласие.

"Благодарим, че имахме възможността да сме част от отбора на "Дунав". Тук създадохме много приятелства и се разделяме само с добри чувства с ръководството и досегашните ни съотборници", коментираха тримата.

"Тези футболисти бяха част от един исторически за русенския футбол период. Ние се завърнахме от аматьорите, за да покажем на България, че мястото ни винаги е било сред най-добрите. Всеки един измежду Наско, Искандар и Ндуе даде много на нашия отбор и ние изказваме своята най-искрена благодарност за положените усилия в тренировките и официалните срещи, демонстрираният професионализъм и резултатите, които постигнахме благодарение и на тях", съобщават по този повод от ръководството на "Дунав".

Припомняме, че Атанас Атанасов пристигна в Русе през сезон 2014/2015, в който се поставиха основите на възраждането на отбора, носещ името на голямата европейска река. Левият краен защитник извървя с небесно синия екип пътят от аматьорския футбол до елита, където също помогна утвърждаването на "Дунав" сред най-добрите.

Искандар Джалилов дойде през лятото на 2016 г. Той бе почти неизменен титуляр на позицията на десния бек в русенските редици, неутрализирайки

© ФК Дунав
Христо Попадийн
противниковите футболисти по фланга, като се включваше и полезно в атаките на тима. Благодарение на постоянната му игра се утвърди и като титуляр в националната селекция на своята родина - Таджикистан.

Ндуе Муйеци пристигна в Русе през зимата. Въпреки малкото време, той успя да се включи успешно в състава и да върши своята работа в дунавската атака, затруднявайки сериозно противниковите бранители. Отбеляза попадение и бе с принос за още няколко, донесли важни победи и точки за класирането на "Дунав" в топ 4 на българския футбол.

Междувременно щабът на "драконите" работи сериозно и по привличането на нови футболисти. Вече има подписани договори с двама доскорошни юношески национали на България.

Левият краен бранител Преслав Петров бе за последно част от шампиона "Лудогорец". Той е роден на 1 май 1995 г. в Троян. Бил е част от Академията на "Литекс" Ловеч. Играл е във "Видима - Раковски" Севлиево и "Лудогорец" Разград.

Десният защитник Христо Попадийн също бе част от шампионите. Той е роден на 6 януари 1994 г. в София. Израснал е в школата на "Левски" София, като е бил част още от "Ботев" Враца, "Локомотив" Мездра и "Витоша" Бистрица.

"Разговаряме с още футболисти, които са свободни агенти. Целта ни е да подсилим конкуренцията във всички линии с млади и амбициозни футболисти", коментира изпълнителният директор на ФК "Дунав" Ивайло Петков.

Припомняме, че "драконите" започват подготовка на 12 юни, а на 15 юни заминават на лагер в Трявна.
Още по темата: общо новини по темата: 24
12.12.2017
31.10.2017
10.10.2017
12.09.2017
05.09.2017
22.08.2017
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: