Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ГДБОП разби брутална банда, запазената й "марка" била нападение с мачете
Автор: Екип Ruse24.bg 17:18 / 10.05.2017Коментари (0)946
© МВР
Организирана група, занимавала се с широкоспектърна престъпна дейност, е неутрализирана от служители на ГДБОП, в пряко взаимодействие с криминалисти от ГДНП и СДВР
Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.

Подробности по разследването, започнало в края на миналата година, оповестиха административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев, старши комисар Стефан Джолев - заместник-директор на ГД "Борба с организираната престъпност", и началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Илко Илиев.

В хода на проведените оперативни действия на служителите от ГДБОП и криминалистите на ГДНП и СДВР са били събрани данни за 12-членна престъпна група, занимавала се с широкоспектърна дейност - от разпространение на наркотици, извършване на тежки криминални престъпления, включително и убийства, до грабежи. На всичките 12 участници в престъпната дейност са повдигнати обвинения, четирима от тях се укриват и предстои издаването на Европейска заповед за тяхното издирване по линия на Интерпол. Седем са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, шестима са задържани под стража, а на един е наложена мярка "домашен арест".

Установено е, че мултикриминалната престъпна група е работела при ясно диференцирани функции на участниците. Някои от тях са действали с изключителна жестокост, запазената им "марка" била нападение с мачете. На 5 януари м.г. те нанасят тежък побой на професор ортопед, пребиват до смърт и началника на смяна на Софийския затвор. Всички те са криминално проявени и имат регистрации за различни престъпления, част от групата гравитирала около столична спортна агитка.

Операцията е реализирана на територията на столицата на два етапа. Първо били задържани участниците, занимавали се с наркоразпространение основно на територията на кв. "Дружба". На следващия ден последвало залавянето и на останалите членове на групата. Установен е и ръководителят им, който в момента излежава присъда в Софийския затвор за наркотици и рекет. Изяснено е, че той е предавал разпорежданията си оттам, основно чрез съпругата си, разполагал е и със средства за връзка. При извършените претърсвания на различни техни адреси и автомобили са намерени наркотици и голямо количество хладно оръжие - мачете, мечове, ками и др.

В резултат на проведената операция и задържането на опасната престъпна група са пресечени опити за убийство на още трима служители на Софийския затвор, уточни комисар Илков. Ръководителят на Специализирания съд призова гражданите, които разполагат с допълнителна информация по случая, да сигнализират на тел. 112 или в ГДБОП и ГДНП. Анонимността им е гарантирана.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: