Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Готов е актуализираният списък на фирмите-посредници за работа в чужбина
Автор: Екип Ruse24.bg 12:47 / 07.01.2009Коментари (2)18231
Излезе актуализираният списък на българските фирми регистрирани посредници за работа у нас и в чужбина. Както е известно, посредническата дейност се извършва въз основа на регистрация в Агенцията по заетостта /АЗ/ и след издаване на удостоверение от министъра на труда и социалната политика, като срокът му на действие е за пет години.

Към 1 януари 2009 г. фирмите за трудово посредничество в страната са 292 /с 9 повече отколкото са били през декември 2008 г./. В Русе работят частните борси ЕТ"Корект2003-Силвия Кирова", "Литера"ООД, ЕТ"Минчо Минчев", "Елит консултинг"ООД и "Персонел"ЕООД /с офис и в София/. Офиси в града имат също и други български фирми - "Национална трудова борса Подкрепа"ЕООД-София /с офис и в Търговище/, "Мираж-ХМ"ООД-Стара Загора /с офиси и в Разград и Търговище/, ЕТ"Димитър Славов-69"-гр.Вятово, софийските "Булуърк България"ООД, "Юзит Калърс България"ООД, "Консулта Рисорсинг България"ЕООД, "Ифест"ЕООД и "Джобтайгър"ООД, "Дарекс"ООД-Пловдив, "Перфекта"ООД-В.Търново. В гр.Бяла работи посредникът "Еуроп Уъркърс Интерим"ООД.


В Разград действат ЕТ"Мегаконтакт-Цанко Василев", както и офисите на "Зенит94"ООД-Варна, и "Конкордия груп"ООД-София. В Исперих работи посредникът "Поликс"ЕООД, а в с.Веселина, община Лозница - "Метропол"ООД, която е с офис и в Разград. В Силистра работи СНЦОПД"Бъдеще за нас", както и офисът на "Примавера"ЕООД-Пазарджик /с представителство и в гр.Дулово/.

Българските фирми, които към 1 януари т.г. притежават удостоверения като регистрирани посредници за набиране на българи за работа в чужбина, са общо са общо 238 /с 6 повече от декември м.г./. От тях 23 са с регистрирани договори /един или повече/ за извършване на посредническа дейност:
- За Кралство Испания и за Франция посредничи по една фирма, също една и за Португалия /софийската "Конкордия груп"ООД, която е с офис в Разград/.
- По една са частните борси за посредничество за Полша /това е русенската "Персонел"ЕООД, която е с офис и в София/, за Русия, за Латвия и за Литва. "Национална трудова борса Подкрепа"ЕООД-София, която има свои представителства в Русе и Търговище, посредничи за работа на българи в Словакия и Чехия. За Словакия работна ръка набира още една българска фирма. За Чехия фирмите са вече 11, като "Примавера"ЕООД-Пазарджик, е с офиси в Силистра и Дулово.
- По една фирма посредничи за работа в Кралство Дания, за Швейцария, за Кралство Белгия, за Кралство Швеция, за Финландия, а от декември и за Дубай, ОАЕ. Двама са посредниците за Кипър /единият е "Ифест"ЕООД-София, с офис в Русе/.
- Три са частните борси, които набират медицински специалисти за Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия /"Конкордия груп"ООД е с офис в Разград/. По една българска фирма посредничи за медици - за Судан и за Кувейт.
- От общо регистрираните 57 частни борси като посредници при наемане на морски специалисти за кораби, плаващи под чужд флаг, 38 са с регистрирани договори за извършване на посредническа дейност. Сред тях са русенската "Агенция Лъки М"ЕООД и софийската "Юзит Калърс България" ООД /с офис и в Русе/.
- Сред останалите регистрирани посредници за набиране на българи за работа зад граница русенски са "Литера"ООД, ЕТ"Минчо Минчев", "СЛО-62"ЕООД, "Ица Раймонд-БГ"ООД /седалището й е в с.Хотанца/ и "Еврокос"ЕООД. Свои представителства в Русе имат "Булуърк България"ООД, "Юзит Калърс България"ООД, "Консулта Рисорсинг България"ЕООД, ЕТ"Димитър Славов-69"-гр.Вятово, "Еуроп Уъркърс Интерим"ООД-гр.Бяла, "Джобтайгър"ООД. В Разград с офиси са "Зенит94"ООД и "Метропол"ООД /с. Веселина, община Лозница/. За чужбина посредници са още "Силмит Сервиз"ООД-Силистра, ЕТ"Христина Кейруз"-Търговище и "Стравс България"ООД /с.Великденче, община Омуртаг, с офис в Търговище/. За кои конкретни страни ще набират работна сила тези посредници ще стане ясно след като те регистрират в АЗ посреднически договор със съответен чужд работодател за набиране и предлагане на кандидати с определени професии.

Актуализирания списък на регистрираните посреднически фирми - с номерата и датите на издадените удостоверения, адресите и телефоните им, всеки заинтересован може да намери във всяко бюро по труда в страната и в интернет страницата на АЗ /www.az.government.bg/. Там е публикувана и Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа /ДВ, бр.49/2003 г., изм. - ДВ, бр.52/2006 г./.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.01.2012 г.
0
 
 
Еврококс ЕООД-това не ли фирмата-мошеник на Павел Варнаджиев?Изкупуване на черни и цветни метали,сега и с офис в София ж.к. Люлин и М. ливади????АКО ИСКАТЕ ВЯРВАЙТЕ НА КОЗЛОДУЙСКИ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА!!
0
 
 
Доста полезна информация има в статията - Благодаря! Само искам да вметна по повод коментарите на анонимен, които се повтарят в доста форуми и май единствената им цел е да обиждат всички посредници в България, ако за толкова време никой не ви е намерил работа - може пък проблема да не е в посредника ? Ползвал съм три пъти различни фирми и трите ме изпратиха в чужбина - Астерикс /вече я няма /, Конкордия груп и една, която вече не си спомням. От трите Конкордия се оказа най-коректна и ако отново ми се наложи да си търся работа навън първо при тях ще ида. На тези, които не са работили в чужбина - никой навън не ни чака да ни поднесе на тепсия всичко, за което си мечтаем. Там ще ви смачкат от работа и отношението никога няма да е като към равни. Така че, ако не сте готови да стискате зъби и да РАБОТИТЕ изобщо не си правете труда да заминавате някъде - освен на почивка. Успех на всички - българче
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: