Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Завяваме интернет имена на кирилица до края на май
Автор: Екип Ruse24.bg 17:51 / 29.04.2017Коментари (0)627
© Ruse24.bg
Срокът за запазване на интернет имена на кирилица "бг"се удължава до края на май, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Първоначалният период, който беше предвиден за предложения за домейни с резервирани имена, беше 8 май.

Над 200 администрации от изпълнителната, общинската и съдебната власт, са заявили желание да се включат в новото българско интернет пространство. 5844 домейни вече са заявени от неправителствени, обществени и бизнес организации.

Регистърът със "защитени" имена за нуждите на държавата се подготвя от министерството в диалог с държавните институции. Списъците ще бъдат разгледани от Обществения съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ще бъдат предоставени на организацията, която управлява интернет областта .бг - "ИМЕНА.БГ" АД.

До този момент, заявки са подадени от 80 общински и 17 областни администрации, като някои от тях са запазили над 5 варианта. Местните власти резервират не само името на селището, но и типични за района наименования на музеи, обичаи или местности като "Празник на боговете на виното" и "Малешево пее и танцува".

Администрацията на президента е подала заявка за над 40 домейна сред които и интернет име, посветено на инициативата "Българската коледа". От министерствата, с най-много предложения е МВР - над 35, включително и за спешния телефон - 112.бг.

Интернет имена на кирилица са заявили шест държавни комисии, 15 изпълнителни агенции, 6 държавни агенции, 5 агенции към Министерския съвет, десетки съдилища. Десет висши училища са пожелали да се включат в интернет пространството на кирилица. Най-много предложения е направило ръководств






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: