Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Жалко! Дунав загуби пред 10 000 в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 19:50 / 28.04.2017Коментари (15)2712
©
Локомотив Пловдив удари Дунав с 3:2 в исторически мач от 4-ия плейофен кръг в първата шестица. Това бе първи двубой от родния футболен елит, който се играе на градския стадион в Русе след 26-годишна пауза.

На трибуните имаше над 10 000 зрители.

Бранимир Костадинов (6, 86) вкара за домакините, а Веселин Марчев (17, 85) и Мартин Камбуров (57) бяха точни за "смърфовете".

Двубоят започна по мечтан начин за Дунав и още в 6-ата минута "драконите" поведоха в резултата. Това стана с участието на двама бивши "смърфове". Бирсент Карагарен бе изведен чудесно от Васил Шопов по десния фланг. Нападателят напредна и отправи диагонален шут, който бе париран слабо от вратаря Илко Пиргов. Топката отксочи към Бранимир Костадинов и той с лекота я насочи към опразнената врата за 1:0.

Радостта на русенци обаче бе само 11 минути. Локо отвърна на удара с чудесна голова атака. Ванчо Траянов хвърли чудесен извеждащ пас към Веселин Марчев. Той спря топката с гърди, който успя да се справи с двама от защитниците на Дунав и с левия крак преодоля вратаря Антонов за 1:1.

Само две минути след това фрапиращ пропуск на Димо Бакалов не позволи резултата да стане 1:2 за черно-белите. Нападателят получи пас в пеналта от Стефан Йефтовски, преодоля Антонов и на празна врата шутира с десния крак в аут.

Малко след този пропуск Димо Бакалов получи контузия и бе заменен принудително от Парвиз Умарбаев.

В 57-ата минута Локо все пак стигна до пълен обрат. Парвиз Умарбаев се пребори за една топка на границата на пеналта и пусна добър пас към Мартин Камбуров. Капитанът се пребори с шпагат с Олексей Ларин и с мощен удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Дунав за 1:2.

В 85-ата минута Мартин Камбуров изведе Веселин Марчев в чудесна позиция и с диагонален шут юношата на Локо вкара втория си гол в мача - 1:3.

Само две минути по-късно обаче второто си попадение вкара и Бранимир Костадинов. Нападателят се разписа с глава за 2:3, засичайки центриране на Христофор Хубчев и възползвайки се от неумела реакция на вратаря Илко Пиргов.

СТАТИСТИКА:

Дунав - Локо (Пд) 2:3
Голмайстори:
1:0 Бранимир Костадинов (6), 1:1 Веселин Марчев (17), 1:2 Мартин Камбуров (57), 1:3 Веселин Марчев (85), 2:3 Бранимир Костадинов (86)

Дунав: Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Петър Патев, Олексей Ларин, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс, Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен (67- Юлиан Ненов), Васил Шопов (62- Ндуйе Муйеци), Мирослав Будинов.

Локо (Пд): Илко Пиргов, Пламен Крумов, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Стефан Йефтоски, Веселин Марчев, Димо Бакалов (38- Парвиз Умарбаев), Дани Кики (82- Дино Мартинович), Мартин Камбуров.



Още по темата: общо новини по темата: 5
28.04.2017
27.04.2017
27.04.2017
26.04.2017
24.04.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Ако имаше още пет минути, щяха да изравнят, какво се радвате на тиа смешници.....
+1
 
 
Приятен двубой между равностойни противници.Не се сещам скоро да е имало толкова хора по трибуните,а на терена да не е един от книжните грандове.Празник в Русе,но попарени надежди за победа.Разликата е Камбуров.Ако този футболист беше играч на държавните държанки щеше да е национал дълги години.Не го харесвам като човек,но футболните му достойнства заслужават адмирации.Аплодисменти и за четиримата гостуващи фена за транспаранта.Единият със сигурност е Чобата.Луд умора няма.
0
 
 
Това е чарът на колективните спортове! Куцукахте, "Дунав" набираше и...... го спънахте! Заслужена победа
+11
 
 
Честита Победа.И аз искам да изкажа благодарности за Транспаранта БЛАГОДАРЯ ВИ!!
+11
 
 
Браво на Локо!!! Преди всичко сме хора!
+1
 
 
Честито, Локо! Отборите на нашия град не са случайни изтърсаци!
+12
 
 
Искам да изкажа моите благодарности за плаката в гостуващата публика. Ако трябва да бъда честен, не съм го очаквал от вас. Преди мача исках Дунав да бие, но като видях транспаранта за Челсито, който цял мач не свалихте, стисках палци за вас. Честита победа и едно голямо БРАВО. Адмирации!!! Не всичко е загубено в тоэи град.
+4
 
 
Сега ще ги върнат ли да печеля мачовете си в Разград ?
+10
 
 
Камбуров си е Камбуров..Трябва да сме радостни, че имаме възможност да гледаме такава легенда, а не само да плюем типично по български.. Не да величем Бабатунде, Косоко и Мпуко.. Само Локо и водка до гроб :)P.S. Челси:Ултрасите не умират! Почивай в Мир!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: