Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Порно сувенири предизвикаха възмущение! Това ли е лицето ни пред туристите?
Автор: Екип Ruse24.bg 10:06 / 28.04.2017Коментари (5)817
© Монитор
Магазин за сувенири, разположен на метри от входа на емблематичната Самоводска чаршия във Велико Търново продава порнографски сувенири и предизвиква истинско възмущение сред жителите и гостите на старата столица, пише "Монитор". 

Статуетките представляват скелети, които правят секс с жени в различни пози и са поставени на лично място във витрината на търговския обект. Порнографските статуетки предизвикват голям интерес у минаващите покрай магазина големи и малки ученици, но и неодобрението на по-възрастните хора. 

"Мястото на тези срамотии не е пред входа на Самоводската чаршия. Това ли е лицето ни пред туристите? Толкова ли нямаше какво друго да им покажем освен секс със скелети", възмущават се болярите пред "Монитор". 

Това обаче не са единствените смущаващи артикули в магазините за сувенири в старата част на града. В един от тях се продава сувенир, представящ млада жена само по бельо. Пищният бюст на дамата е покрит със сутиен, направен от цветовете на българския трикольор. Сувенирът е произведен в Китай по поръчка на българска фирма и това обяснява познанията на китайците за родния трикольор. 

"Пак добре, че китайците не са решили да направят и долната част на бельото с цветовете на знамето ни", коментират туристите. Самата продавачка признава, че "трикольорната мадама" е единственият кич в обекта и я поръчала, защото много от туристите търсели нещо по-цветно и шантаво. 

Наред с магазините за сувенири, в старта част на Велико Търново има доста голям брой антиквариати. И там също има изцепки. В един от тях, разположен на Самоводската чаршия, свободно се продават нацистки свастики с пречупен кръст. Наред с тях в търновските магазинчета се търгуват и турски наргилета, руски матрьошки и други чужди символи, чието място определено също не е там.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сувенири от този тип във всяка една страна се продават. Някой го намират за забавно и закачливо. Не го приемайте чак така сериозно.
Aнонимен
на 28.04.2017 г.
0
 
 
Пазарът на сувенирите е предимно от Китай, колкото и да се борим да предлагаме български стоки, цените им не са конкурентни спрямо китайските. Както чуждестранните, така и българските туристи задават един и същ въпрос- "Нещо по- евтино имате ли?''. Естествено, каква стока ще се предлага в един магазин решава собственикът, така че, ако търговците НЕ купуват такива "атрактивни " сувенири, няма да има такъв проблем. А относно коментара-"провинциалисти"- шепа хора от провинцията си позволяват да ходят по почивки и да си купуват сувенири. Пазарът на сувенирите разчита главно на чуждестранни туристи.
+1
 
 
Не, не това е лицето ни. Това сме ние, тъпи, неграмотни примати, които мислят, че ако на тях им се струва остроумно и забавно, значи и на туристите ще им бъде така. Провинциалисти!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: