Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
120 000 българи сливат празниците в началото на май
Автор: Екип Ruse24.bg 11:33 / 20.04.2017Коментари (1)781
© Ruse24.bg
120 хил. българи се очаква да слеят предстоящите почивни дни между 1-ви и 6-и май. Основно те пътуват в страната, като ходят при близки, роднини и приятели. Това каза за "Монитор" Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма. По думите му част от хората, които имат имоти за летни почивки, използват времето да ги подготвят за предстоящите ваканции. По данни на института общо около 540 хил. пътувания ще има по двата празника в началото на следващия месец. 

Голяма част от тях ще са насочени към различни краища на страната. Някои от пътуващите ще се насочат към Черноморието, защото вече се видя, че курортите работят успешно, обясни Драганов. 

Други ще използват множеството къщи за гости и семейни хотели навсякъде в страната. По думите на експерта интерес ще има и към градчета в Стара планира, Родопите, Рила и Пирин. Освен това натоварване ще има и в планинските курорти, както и на местата, които предлагат балнео, спа и уелнес.

Много пътувания ще има и към местата, където има закупен втори дом - къщи, апартаменти и вили, посочи още Драганов. И поясни, че хората обикновено използват този период за "размразяването им", т.е за подготовката за ползване през лятото.

И в първите почивни дни от май ще има много българи, които ще предпочетат пътуване зад граница. Очаква се хората, които ще отидат в чужбина за почивните дни по 1-ви май и Гергьовден, да са 170 хил. Най-голяма ще е групата, което ще се насочи към южната ни съседка Гърция, като хората, които ще се отправят натам, са приблизително 75 хил. Пътувания ще има и към другите ни съседки, като към Сърбия се очаква те да са близо 14 хил., а към Македония - 6000. Трафик се планира да има и към Румъния и други европейски страни.

Независимо че празниците в началото на май са български, ще има и много чужденци, които ще дойдат у нас, каза Драганов. Според него първите седмици на месеца ще са много натоварени, още повече, че започват пристиганията на чужденци до морските ни летища Варна и Бургас. Той посочи още, че предстоят откривания на нови редовни линии към тях, както ще започне изпълнението на чартърните полети. 

По думите му ще има и много интензивен културен туризъм в градска-историческа среда във Варна и Бургас, а не само в София и Пловдив. Експертът посочи, че тази година за първи път ще има изравняване на обемите от посетители, които ще идват с цел масовия летен туризъм и културния в градска среда.

През май ще има и интензивни съботно-неделни пътувания. Прогнозите са между 160-180 хил. пътувания да има през всеки уикенд, при това без да има празници около него. Очакванията са тази натовареност да продължи и през цялото лято.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичко напоследък се върти около "новинките",как ще се сливат да почиват бедните българи около празниците. Само сливания и нагласяния са в главата на джурналистите и после тапите на тръгване и прибиране на гражданята....Мъкааа...Бедни ми бедни българино,къде изчезваш почивните празнични дни,че след теб в града е приказа,да се движиш с кола!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: