Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Наркотици дали кураж на Космас и Ренета да убият таксиметровия шофьор
Автор: Екип Ruse24.bg 14:12 / 18.04.2017Коментари (12)750
© фейсбук
Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Космас Джероме, привлечен от миналата седмица като обвиняем затова, че в съучастие с Ренета Козарова извършили грабеж, придружен с убийството на таксиметровия шофьор Васил Ашиков. 

Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия за изменение в по-лека на процесуалната мярка за принуда и потвърди като законосъобразни основанията на Окръжен съд - Варна за определяне на мярка "задържане под стража".

Защитата на 26 годишния Космас представи днес пред съда експертно заключение на медици от 2016 година, с което се установява 60% инвалидност на обвиняемия, придобита хемипареза в дясната част на тялото, в резултат на преболедувано заболяване. Космас получавал и инвалидна пенсия(120 лв), която към деня на убийството на таксиметровия шофьор била преведена и все още не била изтеглена. 

Според адвоката - обвиняемият нямал мотив за убийство, тъй като имал налични финансови средства, у него не били открити вещи на пострадалия, а и с увредена ръка не би могъл да нанесе фаталните удари. Защитата намира, че тези доказателства ще разколебаят обоснованото предположение за авторството на деянието. За разлика от тези твърдения, прокуратурата счита, че събраните свидетелства обосновават категорично, участието на Космас в убийството, извършено в съучастие с Ренета и при наличието на общност на усилията за престъпление.

За да потвърди "задържането под стража" на Космас Джероме, Варненският апелативен съд се съобрази с повдигнатото обвинение за едно от най-тежките престъпления в НК - грабеж, придружен с убийство. 

Санкцията, предвидена от закона е изключително строга - от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без замяна. Събраните още в първите дни гласни свидетелства, веществени доказателства, както и самопризнанията на съучастничката на обвиняемия обосновават предположението, че Космас е съпричастен към престъпното деяние. 

Според Ренета, "за да придобият кураж" двамата са приели наркотично вещество, непосредствено преди убийството.
И този съд стига до извода, че ако търпи по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Основание за този извод съдът намира в тежката санкция на закона, както и в липсата на адресна регистрация. 

Въпреки твърдението на Космас, че живее постоянно в Дългопол с майка си, разследващите са събрали информация, че двамата обвиняеми са живели в Пловдив, после са сменили няколко квартири във Варна, а към деня на убийството са напуснали и последната квартира.

Поредица от експертизи, които предстои да бъдат назначени ще установят обективните факти по делото, както и дали здравословното състояние на Космас позволява престоя му в ареста. 

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Космас Джероме, привлечен като обвиняем затова, че в съучастие с Ренета Козарова извършили грабеж, придружен с убийството на таксиметровия шофьор Васил Ашиков е окончателно.

Още по темата: общо новини по темата: 3
19.04.2017 »
12.04.2017 »
11.04.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бе мама ви убита. Пари за кваратирата нямали ама за няркотици намират
0
 
 
Измет! Да ги осъдят на 200г. И проктолпгичен преглед всеки ден на тоя негър! А мършата - в Сливен да зяпа краставица само на таратор!
0
 
 
Хем убийци, хем наркомани, хем грозни и гадни-на стола с бавно покачване на напрежението до абсолютно пържило!
0
 
 
То хубаво наркотиците виновни ама защо не взеха да изядат една кофа с лайна ами убиват....
0
 
 
Неграмотен Черньо и Свиня майка по 20 години ще ги откажат от наркотиците..
+1
 
 
А нали били социално слаби...наркотицоте са скъпо удоволствие.
0
 
 
Това, че е негър, е достатъчно основание да бъде убит.
0
 
 
Това момиче е бая мощно, като я гледам. Ако е ударила и някой силен наркотик, нищо чудно да й е дошла силата сама да убие човека!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: