Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Млад българин е номиниран за най-високия пост по младежки въпроси към ООН
Автор: Екип Ruse24.bg 14:36 / 05.04.2017Коментари (0)558
©
Петър Младенов е номиниран за Специален пратеник по младежките въпроси на Главния секретар на ООН. Номинацията е направена от 28 международни неправителствени организации от цял свят, както и е получил неформалната подкрепа на някои от агенциите на ООН.

Позицията е най-високият пост, насочен към младежките въпроси. Специалният пратеник за младежта има ангажимента да представлява гласа на младите хора пред ООН, да защитава техните права и да работи за младежкото благополучие и развитие.

За първи път позицията се създава от Н.Пр. Бан Ки Мун, Генерален секретар на ООН (2007-2016 г.), през 2012 г. като отговор на това, че в света почти половината от населението е под 25 годишна възраст (1.8 млрд.), 1а и факта, че именно младите хора са тези, които ще изпълняват Програмата на ООН за развитие до 2030 г. Именно назначаването на нов Пратеник е от особена важност и доказва важната роля, която младите хора имат за постигане на устойчивост и световен мир,

Петър Младенов е доказан младежки лидер и застъпник за младежки права. Още от ранни години той активно се занимава с доброволчески дейности. Той е заемал длъжността Международен координатор на международната младежка мрежа Y-PEER, където в продължение на три години е работил за активното младежко участие, защитата правата на младите хора и превенция на ХИВ/СПИН. 

Стипендиант е към Национален център по обществено здраве и анализи, България по Програма на Фонда на ООН за население и развитие, като е работил в Международния център за младежко развитие PETRI - София. Представлявал е гласа на българските младежки, в качеството на Младежки делегат в ООН. Обявен е за прогресивен млад лидер в региона на Източна Европа и Централна Азия от Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). 

Избран е като единствен българин и един от 193-та младежи, които да участват в официалната церемония по приемането на Целите на ООН за устойчиво развитие, като е участвал и в преговорите по тях. Разпознат е от ООН като експерт по младежки политики, като бива канен като говорител и лектор на много международни кръгли маси, конференции и срещи на високо ниво. 

Съавтор е на три статии, публикувани в престижното списание на Световната здравна организация - "Entrе Nous". Носител е на наградата от фондация "Астика" - "Доброволец на годината", както и на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - "Студент на годината". Работил е към отдел "Младежки политики" на Европейската комисия и консултант към UNFPA, UNAIDS и Международната федерация на асоциациите по семейно планиране.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: