Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Заведенията забранени за деца с провинения
Автор: Екип Ruse24.bg 11:29 / 05.04.2017Коментари (0)570
©
Деца до 18 години, които са били регистрирани в МВР или в Детска педагогическа стая, ще имат забрана да посещават заведения. 

В рамките на санкцията влизат кръчми, детски дискотеки, компютърни клубове и дори кафенета. Мярката е заложена в проектозакон за детската престъпност, който се очаква да се приеме още с формирането на новия парламент. Той е изготвен от голям експертен екип, в който дори влизат и зам.-правосъдни министри. Точката, която ще се добави, е като възпитателна и ограничителна мярка.

В мотивите на мярката е допуснато, че в този тип обекти децата са изложени на риск от рецидивиране и средата може да ги подтикне към други престъпления. За спазването на мярката ще следят органите на МВР, които правят регулярни проверки в питейните заведения. Само за месец полицаите проверяват над 2600 заведения.

"Нашите дейности са в два аспекта. В превантивен аспект предприехме действия за стартирането на детските полицейски училища през ваканцията. Отпечатахме и в момента раздаваме брошури за вредата от употребата на алкохол и наркотици, които съвместно с колегите от Министерството на образованието и от местните комисии в съответните общини ще бъдат раздадени. Другата част е масови проверки в различните увеселителни заведения, където да инспектираме за деца без придружители, издирвани, както и малолетни лица, регистрирани в Детска педагогическа стая", обясниха от ръководството на "Национална полиция".

"Само за месец съставяме по близо 50 акта по Закона за закрила на детето за лица, които продават алкохол и тютюневи изделия на непълнолетни", казаха още пред "Монитор" от МВР. Над 100 пък са съставените актове за управители на заведения, които допускат присъствието на непълнолетни след 22 часа.

Друга предвидена мярка е да бъдат глобявани родителите, чиито деца извършват престъпления. Сумата все още не е уточнена, но тя ще бъде съобразена с месечния доход на смейството.

В момента действащото законодателство също изисква множество възпитателни мерки за децата, които извършват престъпления, но те рядко се прилагат. Затова авторите на проектозакона настояват в текстовете за по-строги изисквания при извършването на някакви противообществени прояви.

Сред възпитателните мерки, които ще се прилагат, са задължаване на непълнолетните да се извинят на пострадалия, да участват в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията от поведението, забрана на децата да се срещат с определени лица от тяхното обкръжение, полагането на общественополезен труд и предупреждение за настаняване в интернат, което ще важи за 6 месеца и ще е подобно на условна присъда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: