Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атентатор самоубиец е отговорен за взрива в метрото на Санкт Петербург
Автор: Екип Ruse24.bg 14:03 / 04.04.2017Коментари (0)448
©
Атентатор самоубиец е отговорен за взрива в метрото на Санкт Петербург, съобщи "Интерфакс", като цитира предварителна информация от източник от службите за сигурност. Източникът допълва, че властите са идентифицирали заподозрения атентатор, който е 23-годишен младеж от Централна Азия. 

Той е носил взривното устройство в раница, информира bTV. Според "Интерфакс" той е бил свързан с радикални ислямисти. Източникът посочва още, че останките, открити на мястото на експлозията, предполагат, че тя е дело на самоубиец, но окончателно това може да се твърди, след като бъде направена ДНК експертиза.

Мъжът с брада и тъмни дрехи, чиято снимка се появи по-рано и се предполагаше, че е атентаторът, се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с взрива. По последни данни жертвите са 11, а ранените - 45. В социалните мрежи бяха разпространени и кадри от момента на взрива. 

Руските специални служби са информирали президента Владимир Путин на съвещание в управлението на Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург за предварителните резултати от следствието за експлозията в метрото.

В руските медии се появи информация, че името на предполагаемия атентатор е Максим Аришев. По данни на "Фонтанка", това е 22-годишен млад мъж от Казахстан. "Интерфакс" пък съобщава, че по предварителни данни терористът е действал сам. Източник от правоохранителните органи е разказал пред агенцията, че мъжът първоначално е оставил взривно устройство на метростанция "Площад Въстание", бомбата обаче не е избухнала. 

След това се е качил в метрото и е задействал взривното устройство между станциите "Сенная площадь" и "Технологичен институт". Както вече беше отбелязано, втори мъж, който е бил заподозрян в съпричастност към атентата, доброволно се е явил в полицията и е съобщил, че е невинен. С него работят служители на правоохранителните органи.

Междувременно ръководителят на пресслужбата на външното министерство на Казахстан Ануар Жайнаков заяви пред журналисти, че издирванията гражданин на страната Максим Аришев не е открит сред загиналите в метрото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: