Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Скандално! Служебният здравен министър искал да пробута свой човек на доходна длъжност
Автор: Екип Ruse24.bg 11:31 / 03.04.2017Коментари (4)778
©
Специализирано звено "Антикорупция" - СГП привлече като обвиняем д-р Илко Семерджиев - служебен министър на здравеопазването за престъпление по чл. 269 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Той е обвинен в това, че на 24 март 2017 г. е заплашил с уволнение директора на изпълнителна агенция към министерството на здравеопазването, ако не назначи посочено от Семерджиев лице за свой заместник.

Според данните на държавното обвинение на 20 февруари 2017 г. в МЗ е била проведена среща между министъра на здравеопазването и директора на изпълнителната агенция, по време на която Семерджиев е заявил, че желае директорът на агенцията да назначи за свой заместник посочено от него лице. Директорът на изпълнителната агенция извършил проверка за лицето и установил, че той е собственик на дружества, занимаващи се с дейности в областта на здравеопазването и е в конфликт на интереси с длъжността на заместник изпълнителен директор на Агенцията.  

На 27 февруари 2017 г. лицето, което Семерджиев настоявал да бъде назначен за заместник-изпълнителен директор, отишло в Агенцията и провело среща с нейния директор. На тази среща директорът на Агенцията го уведомил, че тъй като е собственик на дружества, занимаващи се с дейности в областта на здравеопазването, би се намирал в конфликт на интереси, ако бъде назначен на позицията, която се иска от Семерджиев. 

На 24 март 2017 г., тъй като лицето не било назначено, в разговор с директора на агенцията Илко Семерджиев на висок тон му отправил заплахи, че ако не назначи посоченото от него лице, ще го уволни. Илко Семерджиев е заявил "Мога да Ви уволня, мога и да ви направя други неща" и че до понеделник трябва да му докладва за назначаването на посоченото от него лице за заместник. 

Заявил, че не се интересува от моралните задръжки на директора по повод конфликта на интереси на лицето и че няма да го слуша нито секунда повече. Илко Семерджиев е с мярка за неотклонение "подписка". Разследването продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 03.04.2017 г.
0
 
 
ТАКИВА КАТО ТОЗИ ЛИСУГЕР СА ЗА БЕСИЛОТО.
+4
 
 
Този носител на ценностите на "поискай промяната" твърде буквално е разтълкувал партийния лоунг.
+4
 
 
"За това обвинение законодателят предвижда лишаване от свобода до 6 години. Семерджиев се е възползвал от правото си да не дава обяснение"... Това сме го чували и друг път за същият Илко Семерджиев с разлика в годините+/- и ... дотам. Този път дали ще е различно? /риторичен въпрос/
+5
 
 
сегааа ..... следваща стъпка ..... бойко пратил смс :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: