Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изкупихме туристическите пакети за дните около Великден
Автор: Екип Ruse24.bg 13:49 / 02.04.2017Коментари (0)682
©
Две седмици преди Великден всички туристически пакети за четирите почивни дни около християнския празник вече за изкупени, показа проверка на "Труд" сред няколко от водещите туроператори в страната. Останали са само единични незапълнени места по някои дестинации. 

Масовите оферти за български хотели по морето, зимните и СПА курортите варират между 100 и 200 лв. на човек за три нощувки, закуски и празнична вечеря. За толкова можем да отидем и на автобусна екскурзия из Северна Гърция с посещения на Солун и скалните манастири на Метеора. 

Между 200 и 400 лв. вървят пакетите за Тасос, Лефкада, Халкидики и Македония. На същите цени можем да почиваме в Хърватия. Търсените дестинации в Южна и Централна Европа струват над 600 лева на човек. 

Много популярни в този сезон за екскурзиите до европейски столици - Барселона, Лисабон, Прага, Виена и др. Подходяща дестинация за отдих на семействата с малки деца е Испания - Коста дел Сол, Коста де Брава, Сицилия и Пулия в Италия, Халкидики в Гърция. Пътуванията дотам са с чартърни полети, а туристите имат свободата сами да определят активността си - да почиват през цялото време, или да обикалят и да разглеждат. 

"Тази година доста рано се разпродаде всичко. В момента се предлагат last minute офертите за великденските празници или останалите единични бройки за попълване. Освен това католическият Великден съвпада с православния и се наложи да се борим за добри цени и места с туроператори не само от източноправославните държави, но и от католическите страни, а те много по-рано резервират своите места", обясниха от бранша. 

Великденските оферти излизат най-късно през януари, но по-голямата част от тях са публикувани през ноември и декември. Добре е хората да са се ориентирали поне месец и половина по-рано и да започнат да резервират към средата на февруари, за да имат избор, съветват туроператори. 

"През 2017-а ученическата ваканция беше изместена и краят й съвпадна с великденските празници. Затова част от търсенето беше насочено към по-дългите семейни почивки. Имахме доста едноседмични предложения от този тип", обясни Благовеста Чифлигарова, мениджър в една от водещите туристически агенции у нас. 

За четирите почивни дни около самия Великден имахме чартърни програми, които са съобразени с възможностите на авиокомпаниите да предоставят такива полети. Търсеше се всичко - от почивки до места за разглеждане и екскурзионни обиколки, допълни тя. Черна гора, Санторини, Дубровник и полуостров Истрия в Хърватия, европейските столици - това бяха най-търсените дестинации при нас и всичко се разпродаде много бързо. За Дубровник затворихме записванията преди повече от месец, обясниха от друга агенция. 

Сърбия, Македония и Италия са предпочитани от българите места за отдих по Великден, но при всички случаи номер едно е Гърция. "Записванията за Великден са почти приключили и местата са заети. Първо свършиха тези в Гърция. Търсят се основно тризвездни хотели с три нощувки", обясниха от друг туроператор. 

Закъснелите все още могат да избират измежду някои от пакетните предложения за хотели в България, като най-търсени са СПА курортите. Ранните записвания за лятото вече приключват В момента все още текат ранните записвания за лятната ваканция, които обаче са към края си. Предстои туроператорите да обявят стандартните резервации, а след това и офертите за есенно-зимния период. В този период вече започваме да обмисляме идеи за почивките по новогодишните празници, обясниха туроператори. 

"Българският пазар е такъв, че ние все още не можем да разчитаме на ранните записвания. Едва около 20-30% от потребителите у нас имат изградена култура да закупуват туристически пакети по-рано и да се възползват от отстъпките, които предлагат ранните записвания", оплакаха се от бранша. 

Една от новоизгряващите дестинации е Хърватия, която, оказва се, българите не познават добре. "Хърватия всъщност е една добре известна дестинация, но познанията на българския турист се изчерпват до Дубровник. Сега разработваме усилено полуостров Истрия, който е доста интересно място със страхотни курорти, история и недокосната природа. Курортите на полуострова имат концепция да работят почти целогодишно", обясниха от туроператори. 

Сред интересните дестинации тази година е и Шотландия не само за великденските празници. Офертите включват панорамни обиколки в столицата Глазгол, Единбург, посещения на замъци и, разбира се, разходка с корабче по световно известното езеро Лох Нес.

Още по темата: общо новини по темата: 49
21.04.2017 »
18.04.2017 »
18.04.2017 »
18.04.2017 »
17.04.2017 »
17.04.2017 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: