Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Плеймейтка дари парите от наградата си на онкоболна русенка
Автор: Екип Ruse24.bg 16:43 / 31.01.2017Коментари (2)15836
© btv
Над година лекарите лекували русенката Йорданка Цонева от мастопатия, преди колегите им в София да установят, че става дума за рак на гърдата в трета степен. Последвала предоперативна химиотерапия с всички последствия от нея - загуба на коса и вежди.

Лекарите в Университетската болница в Русе извършили успешна операция. По-страшно за Йорданка обаче било да разбере, че няма с кого да сподели болката си. Едни негативни коментари. "Айде стига, не ме интересуваш въобще"... Никой не иска да слуша. Оглеждаш се и се чувстваш сам, изоставен, като сираче, което е на кръстопът и се чудиш накъде да тръгнеш - на запад ли, на север, на юг, накъде.

Хората казват: "Ние имаме проблеми", "Твоят проблем не ме интересува","Аз не искам да слушам за твоето заболяване", "Не искам да ме натоварваш с твоя проблем". И едва ли не ти се чувстваш виновен, първо, защото си се разболял. За съжаление, в нашата страна борбата с онкологичните заболявания приключва с операцията и последващата химиотепария. В тези дни обаче хората имат нужда от подкрепа, от психолози, от разговори с техни братя по съдба - някои в началото, други в края на битката. 

Защото никой не си прави усилието дори да им обясни на какъв хранителен режим трябва да се подложат, а той има значение. Йорданка сама се е свързала с диетоложка, която я посъветвала да избягва хляба, захарта, газираните напитки и глутеиновите храни. В болниците липсват и психолози, констатира жената, цитирана от БНР.

Преди година Университетската болница в Русе и Комплексният онкологичен център обявиха дарителска кампания за създаване на Център за подкрепа на хора с онкологични заболявания и техните семейства.

Болницата предостави помещение и специалисти, но се търсят пари за строителната работа. За жалост в тази сметка има само 650 лева, обясни Стела Стефанова от Университетската болница. През април вече 42-годишната Йорданка ще отпразнува петата година от успешната операция. Надява се тогава да е съвсем нов човек, особено след като си получи подаръка от плеймейтката Ася Капчикова. 

Наградата на Капчикова ще отиде при Йорданка Цонева, за да може русенката да си върне самочувствието и женствеността, защото реконструкцията при лечението на рака на гърдата все още не се поема от Здравната каса, а е изключително важна за всяка от жените.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво ,момиче !На такъв жест е способен само човек с добро сърце !
0
 
 
Браво! Нека това добро да се върне стократно !
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: