Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Цачева: Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците
Автор: Екип Ruse24.bg 11:01 / 10.10.2016Коментари (8)1715
©
"Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците. Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани от политиците". Това каза в предаването "Здравей, България" кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите й не може да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората. "Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите", заяви Цачева.

На въпрос каква оценка ще даде на сегашния президент Росен Плевнелиев тя отговори, че е нескромно да се дава оценка на мандат, който не е приключил. "Той имаше един много сложен мандат. Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка", категорична беше Цачева.

За членството й в БКП тя разказа, че е била студент в Юридическия факултет и, тъй като е активен човек, й било предложено да се присъедини към партията. "Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз", каза тя и добави, че не е била номенклатурен кадър.

"Съпругът ми не е участвал в приватизацията на "Булгартабак", категорична е Цачева. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева.

Пред водещата Ани Цолова кандидатът за президент разказа за първата среща със съпруга си, както и за сина си, който е блестящ математик. "Още от четвърти клас учи математика", сподели Цачева и добави, че в момента той е студент в Бостън. На въпрос ще се върне ли в България, тя отговори, че като майка би искала точно това.

"Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да следва в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност", разказа кандидатът за президент.

Попитана ще получи ли гласове от ДПС, тя отговори, че ще се опита да стигне до максимален брой граждани и няма да ги дели. "Не знам да има договорка с ДПС. Не участвам в такива договорки", категорично заяви тя.

"Живея с парите, които получавам като заплата от Народното събрание, както и с един малък наем от 250 лева от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам кола на лизинг", сподели още кандидат-президентът.

Според нея най-лошото й качество е, че е много строга, когато говори по работа. "Не мога да обясня с прости думи нещата, така че хората да ме разберат", сподели още Цачева.

Днешният дебат в студиото на "Здравей, България" трябваше да бъде между нея и опонента й от левицата ген. Румен Радев, но той не се яви. Двамата трябваше да коментират актуалните проблеми в страната, включително и да представят визията си за евентуалната си бъдеща работа в президентството.

Още по темата: общо новини по темата: 181
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Онзи ден ми говори, че депутатите не са като обикновените българи и имат право на повече отпуска, по високи заплати и други привилегии. Днес когато съм разочарован ще ми става президент. По-голяма наглост, здраве му кажи. "Майка на нацията която се държи като мащеха"
+1
 
 
И да не забравяме нейния коментар:Ние сме повече от обикновените хора и затова трябва да почиваме повече.Какви сте "ВИЕ" и какви са другите,та нали благодарение на тях сте там.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 10.10.2016 г.
+2
 
 
На обещания сте майстори - всички до сега! Но да свършите нещо полезно за страната - не. Затова 27 години България тъне в мизерия.
+2
 
 
Първо-нямаш визия за президент,второ не можеш да скриеш комунистическото си минало,и трето щастлив съм,че заради такива като теб напуснах България преди много години.
+3
 
 
За пръв път в историята в бюлетината ще има графа "Не подкрепям никого". Абсолютно сигурен съм, че ще събере най-голям процент.
на 10.10.2016 г.
+2
 
 
Да, ще бъдеш президент и на хората, които са разочаровани от политиците и първото нещо, което ще им кажеш е: "ОТНЕМАМ ВИ ДУМАТА"...
+3
 
 
Чакам с нетърпение президент Цачева да седне на една маса с Ердоган да обсъждат бежанците. Или с Путин. Чувствам се унизен дори само като си го помисля де**а
+3
 
 
Цачева ... ти си част от тези политици - преди и след 89 година .. ти си част от статуквото наречено "преход" и "демокрация" в България.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: