Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Неприятно! Процедурата за ремонт на градския стадион в ново забавяне
Автор: Екип Ruse24.bg 11:38 / 31.07.2016Коментари (1)3099
© ФК Дунав
Забавянето в процедурата и приоритизирането на ремонта на стадиона в Горна Оряховица за сметка на Русе поставя ФК Дунав в неравностойно положение и за компенсация клубът трябва да получи разрешение да играе в Русе до фактическото начало на дейностите, обявиха от пресслужбата на Дунав.

Когато на 15 юни с решение на Правителството на България, най-накрая след много перипетии и обрати бяха отпуснати дългообещаваните средства за ремонт на Градския стадион в размер на 1 милион лева с ДДС, всички в Русе въздъхнаха с облекчение и вярваха, че е въпрос на време всичко това да приключи и шампионът на Б група да започне да играе в Русе във възможно най-кратки срокове. В този период като краен срок беше поставен средата на месец октомври, но той отдавна вече е непостижим.

На 27 юни на пресконференция в Русе министър Красен Кралев обяви, че в срок до 5 юли ще бъдат обявени поръчките за стадионите (линк към информацията можете да намерите тук), но към днешна дата ситуацията се различава драматично с анонсираното. До момента обществена поръчка за стадиона в Русе няма, като такава е пусната само за стадиона в Горна Оряховица.

На 11 юни феновете на Дунав излязоха с декларация, в която се застъпват за политика по намаляване на мачовете на чужди стадиони, доколкото това е възможно, като предложиха отборът на Дунав да играе на собствения си стадион до началото на ремонтите, тъй като състоянието му позволява това (линк към декларацията можете да откриете тук).

Само 3 дни по-късно, на 14 юни е пусната обществената поръчка за стадиона в Горна Оряховица, която е със съкратени срокове за подаване на заявления, като от Министерството на младежта и спорта мотивират решението си с изложените в декларацията на феновете на Дунав аргументи (пълна информация за процедурата по ЗОП за стадиона в Горна Оряховица можете да откриете тук).

В коментар от министерството за русенското издание TopNovini.bg, се посочва, че разликата в третирането на различните случаи се дължи на определени специфики на отделните съоражения, като поръчката за стадиона в Русе ще бъде открита до броени дни, но до момента това не е сторено.

Не е ясно какви са точно спецификите на стадиона в Горна Оряховица, които налагат по бързата процедура и кои специфики на този в Русе пък налагат сериозното забавяне, нито е ясно кога точно ще бъде открират процедурата по ЗОП за русенския стадион и кога в крайна сметка русенци ще могат да гледат мачове от "А" група в собствения си град.

Налице обаче е ситуация, в която ФК Дунав е поставен в неравностойно положение, тъй като при равни други условия ще трябва да изиграе повече мачове на чужд терен от прекия си конкурент от Локомотив Горна Оряховица поради причини, които не зависят от самия клуб.

По този начин отпада и последният аргумент Дунав да бъде принуден да играе извън Русе, а именно това, че отборите трябва да бъдат поставени при равни условия. В случая ФК Дунав е категорично в ощетено положение и наред с всички други изброени аргументи преди, като компенсаторен механизъм клубът има изконното и морално право да поиска временна дерогация (изключение) на част от правилата за лицензиране, което да позволи на отбора да играе на собствения си стадион до началото на фактическите ремонтни дейности, когато и да е то.

Още по темата: общо новини по темата: 115
01.06.2017
25.05.2017
16.05.2017
15.05.2017
20.04.2017
19.04.2017
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Настоящето БГ първенство е направо... няма друго като него. В петък отборът на "Локо" ГО "домакинства" на Нафтата в Пловдив. Вчера ние "домакинствахме" в Разград, а "Ботев" Пловдив- в Бургас. "Литекс"-преименуван щеше да домакинства на "Васил Левски", обаче внезапно се оказа на "Армията" и даже използва запорирана от НАП емблема. Да живеят транспортните фирми и да разнасят домакинските агитки напред-назад!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: