Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав в бойна готовност за историческия мач след четвърт век чакане
Автор: Екип Ruse24.bg 10:29 / 30.07.2016Коментари (1)2563
© ФК Дунав
Треньорът на Дунав Русе Веселин Великов заяви, че тимът му е готов за днешното домакинство на Верея. Това ще е първият двубой на драконите в елита след 25-годишно отсъствие. Затова и настроението в отбора е приповдигнато. Последният двубой на русенци в А група бе загубата с 1:3 от Янтра Габрово през 1991 г.

"Всички в Дунав са в бойна готовност. Готвим се за мача в събота. Настроени сме на вълна елитен футбол, за добър мач и да се поздравим с победата в неговия край", заяви Великов.

Специалистът призова феновете за подкрепа, въпреки че двубоят ще се проведе на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Това се налага, тъй като градският стадион в Русе все още не разполага с осветление.

"Не сме виновни нито ние в отбора, нито ръководството на клуба, че няма да играем в Русе. За съжаление такива са правилата. Надяваме се обаче повече хора да ни подкрепят в Разград. Имаме нужда от тази подкрепа", коментира още Великов.

Любопитното е, че за първи път в историята си Дунав ще домакинства в елита извън Русе - преди това неизменно е приемал противниците си или на Градския стадион, или на "Дунав".

Треньорът добави, че е проучил добре състава на Верея.

"Наясно съм, че разполагат с много добри футболисти. Там подновиха почти изцяло отбора. Напоследък се подсилиха и с много добри крила в лицето на Илиян Йорданов и Момчил Цветанов", отчете Великов.

За старта на първенството той няма да може да разчита на четирима играчи. Това са невъзстановените от травми Атанас Атансов, Георги Кременлиев и Янислав Иванов. От групата отпадна и младока Стефан Митев.

Билетите за двубоя, които са на цена 5 лева, ще се продават в магазин "Sportlic" на бул. "Цар Фердинанд" №3 в Русе, както и на базата на Лудогорец до 14:00 часа. След 17 часа те могат да бъдат набавени и от касите на стадиона в Разград.

Треньорът на Верея Александър Томаш ще заложи като титуляри срещу Дунав на последните си две попълнения - игралия за последно в ЦСКА Момчил Цветанов и миналия преди време през Левски Илиян Йорданов. Те подписаха с тима в началото на седмицата, но специалистът ще им гласува доверие на "Лудогорец Арена". Те ще играят по двата фланга на нападението.
Още по темата: общо новини по темата: 115
01.06.2017
25.05.2017
16.05.2017
15.05.2017
20.04.2017
19.04.2017
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Отборът на "Дунав", класирал се в Първа Професионална лига "след изпит" играе срещу "Верея", класирали се там "по документи". Успех дунавци, въпреки че сте наказани да не играете в Русе.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: