Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Улични гонки тормозят русенци през нощта
Автор: Екип Ruse24.bg 09:24 / 07.07.2016Коментари (11)7172
© Ruse24.bg
Илюстративна снимка
На постоянен тормоз са подложени русенци заради среднощни гонки по главните булеварди в града, съобщава БНТ. Почти всеки ден в полицията има нови сигнали за нерегламентираните състезания. Хората обаче не се осмеляват да застанат с името си зад тях, а липсата на свидетели е причината да няма нито един санкциониран до сега.

Булевард "България" е един от четирите, по които в Русе най-често се организират гонки. Той е в ТОП 4 на местата за незаконните среднощни надпревари. Останалите са булевардите "Липник", "Христо Ботев" и ремонтираният преди година "Тутракан". Нарушителите най-често избират улици, където настилката е добра, а отсечките са сравнително прави. Профилът им най-общо казано е - млад шофьор със сравнително бърз автомобил или мотоциклет. А профилът на потърпевшия - всеки, който живее близо до тези пътни артерии и чува шума на двигателите или трябва да пресече в по-късните часове.

На този шум са подложени десетки русенци, които имат апартаменти близо до булевардите "Христо Ботев", "Липник", "България" и "Тутракан". Собствениците на бързите коли и мотори, решили да тестват скоростта им, обикновено остават анонимни за потърпевшите. Гонките се организират късно, след 21-22 часа и хората успяват само да чуят звука на форсираните превозни средства от балкони и тераси. Пенка Папазова живее до булевард "България" и също е подложена на този тормоз почти всяка нощ.

Пенка Папазова: "Бръмчат, шумът е друг, не е като обикновено каране. Така си мисля, не ги виждам. Как да не е опасно, нали и аз имам деца, шофьори, и се притеснявам."

Въпреки сигналите, задържани нарушители няма. Причината е, че участниците в гонките се предупреждават по между си, когато видят приближаващите полицейски автомобили. А и състезанията са твърде кратки.

Гл. инспектор Румен Кръстев, началник на сектор "Пътна полиция" в КАТ - Русе: "Те не са продължителни, за няколко секунди по определена отсечка, в рамките на 30 секунди вдигане на скоростта и спадане до следващия светофар. Нямаме до сега конкретен подаден сигнал с конкретни превозни средства и конкретен очевидец и това е един от проблемите. Това, което правим, като дейност е профилактично изпращаме нашите екипи на полицията по тези булеварди в късните часове да правят обход."

От светофар до светофар, такива са незаконните надпревари по другия булевард включен в ТОП 4 за гонките - "Липник". Пътят минава през един от големите квартали и е наситен с пешеходни пътеки.

Невена Димитрова: "Това е притеснително за всички, опасно е за възрастни, за деца. Почти всяка вечер те се чуват в квартала. Шумът е ужасен просто, изтрайваме някак."

Свидетелите на гонките понякога успяват да заснемат нарушителите и да направят видеоклипове, които пускат в социалните мрежи. Възмущението им обаче не е достатъчно, за да спре неразумните водачи.

Гл. инспектор Румен Кръстев, началник на сектор "Пътна полиция" в КАТ - Русе: "Ако този, който е направил клипа, застане зад него с данните си като име адрес и телефон за връзка и да може да посочи конкретните превозни средства, разбира се, че може да бъде взето административно отношение."

Мода сред нарушителите с мотоциклети напоследък е да прикриват по специален начин номерата на превозните средства, за да останат анонимни за свидетелите. Но те могат да бъдат санкционирани, защото, правейки това, са в нарушение на закона, обясниха от полицията.

Засега в Русе не е имало инциденти, заради незаконните ралита по градските артерии, но преди месец на полигонът край Русе е имало сблъсък между две коли докато водачите им са се опитвали да карат с приплъзване, или както още го наричат - дрифт. Единият от водачите не е имал книжка. През лятото на миналата година имаше случай на загинал, за който се твърдеше, че е участвал в гонки. Надеждите на русенци са подобни трагедии да не се повтарят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А защо просто не направят писта, където всичко да е организирано, да се плаща вход и съответно да е законно. Влизаме аз и мой приятел, плащаме си някаква такса и си се гоним до скъсване на гумите... Съгласен съм с оплакванията от шума, но той идва главно и слабоумници, които мислейки, че щом гърнето им бръмчи, колата им върви. Аз карам също мощен автомобил, за средно приетата норма...и не ми ръмжи гърнето, и не притеснявам живущите когато преминавам с по-голяма от допустимата скорост.... Редно е да се направи писта и всички да ходят там. Също така е редно и мотоциклетистите да бъдат санкционирани за високите скорости, които развиват поради което моторите им ручат... Много неща трябва да се променят, за да са доволни всички...или поне повечето от тях. В много от шофьорите тече бензин в кръвта, и не трябва да бъдат упреквани, за това че им се кара под адреналин. Нека се направят писти...повтарям за енти път...тогава можете да ги упреквате със 100% право, че пречат на околните
0
 
 
Аиде защо неим вземат книшките сега полицаите ко чакат да убият някои
0
 
 
Искате свидетели.Кой дастане свидетел.Нали веднага щего изпортите бе ченгета.Тия лайнари са децата на някой ТАТКО дето държи половината ченгета в джобаси завсеки случай.Ако искахте дагихванете щяхте дасложите скрити камери.
Aнонимен
на 07.07.2016 г.
0
 
 
Сложете ленти с шипове които се изправят ако караш с над 100 километра. Вкопайте ги в асфалта и готово....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: