Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Малки, но съществени промени в ръководството на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 09:45 / 10.06.2016Коментари (0)1781
© ФК Дунав
Малки, но съществени, промени в ръководството и сериозна стратегия за развитие са резултатите от Общото събрание на ФК "Дунав" Русе.

Отборът, носещ името на голямата европейска река, който си спечели по категоричен начин завръщане във футболния елит след 25-годишно прекъсване, ще бъде ръководен от Управителен съвет, който отново ще е с председател д-р Симеон Симеонов. зам.-кметът по Хуманитарни дейности на Община Русе Иван Григоров също ще продължи да е част от УС, а третият човек ще е изпълнителният директор Ивайло Петков.

В Контролния съвет влизат управителят на фирма "Санси" Росилина Симеонова, управителят на "Фаст маркет" Николай Русев и отговорният редактор на Topnovini.bg в Русе Андрей Кючуков, който е ангажиран връзките с обществеността в клуба.

Общото събрание пък бе допълнено от управителя на Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков" д-р Светослав Дачев, ортопеда д-р Цветан Соколов, шефа на Районната здравноосигурителна каса и бивш футболист на "Дунав" Калоян Копчев, представителя на фирма "Трейс" за Русе Владислав Петров, собственика на "Нетуъркс България" Свилен Максимов, управителя на фирма "Диоген" Мирослав Цанков, одитора и счетоводител Николай Николов, управителя на фирма "Металпласт Инженеринг" Александър Генадиев, адм. директор на ФК "Дунав" Огнян Цветанов, Драгомир Григоров - шеф на ДЮШ в клуба, управителя на "Булмаркет" Станко Станков, собственика на "Полисан" Христо Вълков, както и Никола Христов и Иван Въжаров, които са част от най-славното поколение на русенския клуб, победило италианския "Рома" в мач от турнира за Купата на УЕФА през 1975 г.

В приветствията си преди събранието кметът Пламен Стоилов и народният представител Пламен Нунев споделиха своята увереност в пътя за възраждане и развитие на футбола в Русе чрез съвместните усилия на местната власт, бизнеса, феновете и разбира се на спортно-техническия щаб, футболистите и ръководството на "драконите".

След това двамата съобщиха, че вече имат уверението на спортния министър Красен Кралев, че държавата ще отпусне средства за ремонт на Градския стадион - за подмяна на терена и изграждане на осветление. Става дума за 1 млн. лева. Необходимите за целта процедури предстои да се движат от София.

По повод настоящото състояние на стадиона, д-р Симеонов обясни, че комисия ще инспектира съоръжението и ще прецени дали към момента то е годно за Първа професионална лига. Ако се получи отказ, има договорка "Дунав" да играе домакинските си мачове в Разград или в Ловеч, докато Градският стадион в Русе бъде ремонтиран.

Ивайло Петков разясни, че няма да се правят гръмки трансфери. Целта е да се запази ядрото на отбора и да бъдат привлечени няколко нови състезатели, за да се утвърди клубът в новата Първа професионална лига.

Към момента от досегашния състав са освободени - вратарят Радосвет Христов, халфът Георги Чакъров, бранителят Николай Парнаров и нападателят Йордан Димитров.
Преговаря се с нови играчи. Стана ясно, че е подписан договор с един нов футболист, но неговото име не бе съобщено.

Петков ще работи активно и с ангажираните за целта треньори по сформирането на отбор в елитната юношеска група до 19 г.

В тази връзка бе заявено, че се планира сериозна работа и по развитието на детско-юношеската школа на клуба. Всички треньори минават обучение, предвиждат се стипендии за даровити деца, като се преговаря и с местното Спортно училище за кампания по набиране на деца, които да се обучават по футбол там.

Припомняме, че широка основа за всичко това бе поставена през последната година с проекта "Драконче", който ангажира над 1 200 деца.

Още по темата: общо новини по темата: 115
01.06.2017
25.05.2017
16.05.2017
15.05.2017
20.04.2017
19.04.2017
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: