Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вдовец се обеси на Великден, не преживял смъртта на жена си
Автор: Екип Ruse24.bg 15:40 / 02.05.2016Коментари (0)941
©
"Дотегна ми, да чистя ли, да пера ли, да готвя ли, пишело на бележката, която бившият хлебар, 78-годишният вдовец от шуменското село оставил на масата, преди да се окачи на сезала

На връх Великден, в неделя около 10 часа в обора при животните е била намерено тялото на 78-годишния вдовец Младен В. от село Мостич, община Велики Преслав. Направил си примка от парче син сезал и се обесил на една греда до магаренцето и козичката си. Тялото намерил кметът на селото Орхан Исмаил, с когото били съседи, деляла ги една ограда.

Всяка заран около 8 часа бай Младен извеждал на полянката пред къщи животните си да пасат, но в неделя не сторил това и кметът се разтревожил, да не би да не му е добре. Започнал да вика "Комшу, комшу", влязъл у тях, видял, че печката в стаята и запалена и бумти, но старецът го няма. Отишъл към дама да го търси. Вратата отвътре била завързана със сезал, а през процепа видял, че се е обесил. Вероятно това е станала минути по-рано, защото тялото било още топло, кметът го свалил и се обадил за линейка. Медиците само констатирали смъртта. "Дотегна ми, да чистя ли, да пера ли, да готвя ли?", пишело на една бележка, която бившият хлебар бил оставил на масата , преди да тръгне да се беси. Полицаите я прибрали. "Само те знаят точно какво е пишело в нея", коментира жена от селото.

Според селската мълва Младен не могъл да прежали жена си Сийка, с които живели почти 60 години. Тя починала м.г. Двамата били майстори хлебари. Във Велики Преслав имали фурна, а преди 20-тина години си купили къща в Мостич и докато били по-млади пак имали фурна и печели хляб за селото.

Сега той живеел само с пенсията си. Работлив човек беше, уважителен, разказват местни хора, но пред най-близките споделял, че вече не му се живее, самотата го натъжавала. Защо точно е избрал Великден, той си знае. "Така мозъкът му наредил", коментират местни шерлокхолмовци.

Имали двама сина, но преди 5-6 години единият починал от болест. Другият имал бизнес във Велики Преслав, там живеел със семейството си. Преди празниците му донесли козунак и боядисани яйца.

Аутопсията, която ще бъде направена в съдебна медицина Шумен, ще покаже дали не е имал някакви болести, които да са го мъчили.

Източник: 24 часа







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: