Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов откри обновената детска градина "Чучулига"
Автор: Екип Ruse24.bg 14:02 / 10.02.2016Коментари (0)818
©
Обновената детска градина "Чучулига" беше открита официално днес. На церемонията присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, екипът по управление на проекта, служители, родители и гости.

Директорът на градината г-жа Скарлет Гвоздейкова благодари за слънчевата, уютна и модерна сграда от името на всички учители, родители и деца. Възпитаниците на "Чучулига" представиха кратка програма - танцуваха, рецитираха и пяха. Кметът Пламен Стоилов заяви, че се гордее с високия стандарт, постигнат в русенските детски градини. "Те носят свободния дух на Русе, който се залага в тяхното съзнание именно сега - между третата и седмата година.

На 11 ноември 2015 г. бе даден старт на изпълнението на строително-монтажните работи на градината, финансирани по проект "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ "Чучулига", на улица "Иглика" № 2, гр. Русе и ЦДГ "Радост", улица "Червен" № 5, град Русе". Проектът се изпълнява от Община Русе в рамките на "Инвестиционна програма за климата" на Националния доверителен екофонд.

Общата стойност за енергийното обновяване на ЦДГ "Чучулига" е в размер на 114 994,79 лева с ДДС, като 15 % от цялата сума е финансирана със средства от Община Русе. Това са 17 249,21 лева с ДДС.

Детската градина е с изцяло подменена дограма, с външна топлоизолация на стените, нова хидроизолация и топлоизолация на покрива и ремонт на отоплителната инсталация.

Очаква се от този месец да бъде повишен енергийния клас на сградата, което води до понижаване на консумацията на топлинна и електрическа енергия, подобряване на микроклимата и намаляване на емисиите от парникови газове в атмосферата.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: