Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Къщи в Русе са пред срутване заради ВиК авария
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 26.11.2015Коментари (0)531
©
Опасност от срутване грози къщи в Русе заради аварии по водопроводната мрежа. Хората живеят в постоянен страх, тъй като пукнатините по стените растат всекидневно. Най-голямото им притеснение е, че идва зима, а домовете им стават все по-опасни, съобщава bTV.

Допреди две седмици семейството на Мариана Москова живее уютно в дома си, ремонтиран основно през лятото. Днес обаче възрастната жена и съпругът й са изправени пред истински кошмар.

"Вижте тук отклонението, аз се чудя как да затварям, защото е много страшно. Тук продължава да се откопава, там сме с 3 сантиметра вече хлътнали надолу. Вече рухваме, отстрани се отклонява значително много, 1-2-3-5 см, това ме плаши", заяви Мариана Москова.

Къщата всеки момент може да рухне върху главите на хората. "Къщата поддава и се цепи отвсякъде, трегерите са напукани, тази къща в момента не става за обитание. Вътре мебели, всичко се е преместило към прозореца, прозорците не се отварят, врати пилиха, за да се влиза вътре", коментира Валентин Ламбев, син на Мариана.

Подобна е ситуацията и в останалите къщи на ул. "Згориград". В мазето на Пенка Петрова пукнатините вече достигат до 60 см. "Купихме греди, подпори с крикове, и там хвърлихме средства, само и само временно да подпрем, но то тези греди, като улягат, продължава да слиза. Цялата къща сме обходили с пяна", разказа Пенка Петрова.

От водоснабдителното дружество в Русе обясниха, че проблемите се дължат на амортизирана водопроводна мрежа. Вече е направена подмяна на водопровода, а отделно са уведомени и застрахователите за изчисляване на щетите.

"Веднага информирахме застрахователна компания, с която имаме сключен договор за застраховка за щетите на трети лица, които оттук нататък ще изпратят вещи лица да оценят щетите и да бъдат обезщетени живеещите в тях. Съжаляваме за щетите, които са нанесени", заяви инж.Николай Нинов, ръководител отдел във ВиК-Русе.

Това обаче не успокоява изобщо потърпевшите. "Застрахователното дружество ще дойде, ще даде 500 лв. примерно, какво да направя аз с тези 500 лв. Тази къщица не е мръднала при най-голямото земетресение, когато беше, ни виелици, ни снегове, ни дъждове, нищо не е побутнало. Какво да направя сега, когато зимата наближава и всичко се отваря", притеснява се Мариана Москова.

Хората настояват за спешни мерки от страна на институциите. И докато чакат застрахователите, семействата се чудят как ще посрещнат зимата в опасно напуканите къщи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: