Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Емил Радев: Необходими са бързи действия за гарантиране на сигурността в Европа
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 26.11.2015Коментари (0)787
©
Българският евродепутат Емил Радев настоя за засилване на контрола по всички външни граници на Европейския съюз в отговор на терористичната заплаха в Европа. Той даде за пример въведения след атаките в Париж стопроцентов контрол от българска страна на границата с Турция. 

"Сигурността на европейските външни граници трябва да бъде гарантирана, за да не бъде поставяно под въпрос свободното движение на хора в ЕС и Шенген", категоричен бе Радев по време на дебата в пленарната зала в Европейския парламент относно ситуацията в Европа след терористичните атаки в Париж от 13 ноември 2015 г., при които загинаха 130 души.

Българският евродепутат настоя още за бързото приемане до края на 2015 г. на директивата за обмен на пътнически данни, която ще позволи на службите за сигурност да проследят чуждестранните бойци от европейски произход, пътуващи от и за Сирия. Според Радев е недопустимо в момента европейските служби да не могат да проследят кога тези бойци напускат Европа и особено кога се завръщат, за да извършат терористичен акт.

Емил Радев припомни на своите колеги, че още след нападенията над "Шарли Ебдо" и кашер магазин в Париж от януари 2015 г. се говори за необходимостта от засилване на борбата срещу тероризма на европейско ниво, като същите предложения за мерки, дискутирани в началото на годината, продължават да се обсъждат и към днешна дата - приемането на директивата за пътническите данни, затягане на контрола върху търговията с оръжия в рамките на ЕС, по-доброто сътрудничество между различните служби за сигурност, предотвратяване на радикализацията сред европейските граждани.

Българският евродепутат заяви, че тези спешно необходими мерки трябва да бъдат доведени до край, за да няма нови жертви. "Европейските граждани очакват от нас бързи действия, които да върнат усещането за сигурност в ЕС", заяви в заключение той.

Междувременно в сряда евродепутатите приеха с 548 гласа "за" доклад с препоръки за превенция на радикализацията и набирането на европейски граждани от терористични организации. Докладът призовава за засилване на обмяната на информация между държавите-членки на ЕС в борбата срещу тероризма, необходимостта от общоевропейска дефиниция на чуждестранен боец, създаването на европейски списъци на джихадисти, замразяване на финансовите авоари на потенциални чуждестранни бойци, както и отнемането на паспортите им.

Още по темата: общо новини по темата: 101
11.05.2016 »
02.04.2016 »
12.03.2016 »
28.02.2016 »
24.02.2016 »
19.02.2016 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: