Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започна изграждането на 14 км велоалеи в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:40 / 15.09.2015Коментари (9)3083
На официална церемония вчера бе направена първата копка от изграждането на 14 км велоалеи в Русе. Те са част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. 

На събитието присъстваха кметът на Общината Пламен Стоилов и неговият екип, народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, Тамара Кулева - началник отдел "Северен Централен район за планиране" при МРРБ, както и Кольо Пазарджиев - председател на сдружение "Вело - Русе". 

Водосвет за успех на начинанието на днешния Кръстовден отслужи отец Марин от Русенска света митрополия. 

В рамките на проекта е изработен План за велосипедна мрежа в Русе, който включва изграждането на 14 км велосипедни алеи. Велосипедистите не само ще се придвижват по-бързо, но новите велоалеи ще подобрят и тяхната безопасност на пътя. 

Благодарение на мрежата ще се привлекат нови велосипедисти и ще се популяризира използването на велосипеди за ежедневни пътувания. 

Изграждането на велосипедните алеи ще увеличи безопасността на велосипедистите на пътя и тяхното придвижване, ще стимулира ежедневното ползване на велосипеди в градска среда.

Проектът включва изработване на План на велосипедна мрежа и проектиране и строителство на 14 км велоалеи, което представлява около половината от планираната обща дължина на главната велосипедна мрежа. 

Първите велосипедни трасета са подбрани така, че приоритетно да се създаде мрежа, която да удовлетворява в максимална степен нуждите на велосипедистите. 

"Русе стана първият град в България с одобрен План за велосипедна мрежа и визия за цялостното й развитие през следващите години. Започваме това смело начинание днес, със старта на строителните работи по първия етап - първите 14 км от главната велосипедна мрежа", заяви кметът Пламен Стоилов.

Той допълни, че велоалеята ще свързва Кея с Централна автогара, но ще има и други трасета, едно от които е към Парка на младежта. Русенският градоначалник благодари на "Вело - Русе", което активно се включи в планирането и проектирането на воелоалеите. 
 
Проектът за интегриран градски транспорт е финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 и е на обща стойност 29 379 323,89 лв., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 26 011 937,93 лв. и 3 367 385,96 лв. са собствен принос на Община Русе. 

Общата продължителност на Проекта е 36 месеца. Главната му цел е ефективно и устойчиво подобряване качеството на услугата градски транспорт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тъкмо докато карат колело ще се насмучат с чист въздух. Това е идеята.
0
 
 
затворено е , защото ги държат за гърлото.. като си плащат - няма проблем (здравето на гражданите не е от значение щом си плащат).. Този пък и той.. дойде време за избори и му слагат противната мутра на всяка статия.. всички знаем колко помага на бизнеса (ама само на този, който си плаща), че нали пари за цигански гласове ще трябват..прост кмет прост народ!
0
 
 
Специални благодарности на едноокият ни кмет : едното око е отворено за строителни проекти свързани със здравето на Русенци, другото око е сляпо за фирмите замърсяващи ежедневно града.
0
 
 
НЯМА СТРАШНО ЩЕ ИМ ХВЪРЛЯМЕ ГАБЪРЧЕТА И ЩЕ ИМ МИНЕ МЕРАКА ДА КАРАТ ОКОЛО ПЕШАЦИТЕ, ЧЕ ТОВА Е НАДМОЩИЯ БЕДНИЯ ПЕШ БОГАТИЯ НА ВЕЛОСИПЕД, ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ЕДИН САНТИМ РАЗСТОЯНИЕ, ТОГАВА КМЕТА ДА ДАДЕ И НА НАС ТРОТОНЕТКИ, ДА СМЕ ПОЧТИ РАВНИ!
0
 
 
малкия ни град 14 км велоалеи би трябвало да го опашат целия
0
 
 
И тези ли алеи ще делят един метър от тротоара на пешеходците...??? И в същото време по три платна за колите! Нали смисълът е да накараме хората да тръгнат пеша, да се качат на колело, да оставят колата пред дома. Вижте как ви са велоалеите на запад от Драгоман.
0
 
 
КМЕТЕ, КОГА СХТЕ СПРЕСХ ОТРОВНИА ,,МОНТИУПЕ?! ЗАСХТО ОСТАВИАСХ ДА СЕ РУСХИ НАЪ КРАСИВАТА КУСХТА НА РУСЕ ПО УЛИТЗА ,,РИЛА,,? ЗАСХТО СЕ РУСХИ КУСХТАТА-БИВСХА ЗАКУСВАЛНИА ,,ДУНАВСКИ ВУЛНИ,,? КОГА РУСЕ СХТЕ ИМА КАЦХЕСТВЕНИ ТРОТОАРИ? КОГА СХТЕ ПОТУРСИСХ СМЕТКА НА ТЕЗИ, КОИТО СА ПРИЕМАЛИ РАБОТАТА НА ,,МАЪСТОРИТЕ,,? ИЛИ, АМСАЛАТЗИТЕ СА СВИКНАЛИ ДА НИ ПЛАСХТАТ ЗА НЕКАДУРНОСТТА ! ПАК ВИ ПИТАМ, КУДЕ В РУСЕ ИМА ИМА КАЦХЕСТВЕН ТРОТОАР, НА КОИА УЛИТЗА? НЕ ГИ ЛИ ВИЗДАСХ ТЕЗИ НЕРЕДНОСТИ? ЗАСХТО НЕ ПРЕДПРИЕМАСХ НИСХТО? ДОКОГА, ИДИОТИ СХТЕ НИ ТЕРОРИЗИРАТ С РЕВА НА ДВИГАТЕЛИТЕ? ЕКИПУТ ТИ, САМО ОТ ГЛУХИ СЛЕПТЗИ ЛИ Е? О-О, ДА БЕ, ПУК АЗ? ЗАБРАВИХ,ЦХЕ ТРИАБВАТ ,,СРЕДСТВА,,... МОЛИА, ДА БУДА ИЗВИНЕН...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: