Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сръбският премиер гневен на Цветан Василев: Как не те е срам!
Автор: Екип Ruse24.bg 14:14 / 19.07.2015Коментари (22)1106
©
Сръбският премиер Александър Вучич с нескриван гняв критикува на пресконференция банкера Цветан Василев и заяви, че няма да позволи българският магнат да слага пари в джоба си за сметка на държавата, предава кореспондентът на "Дарик" в Белград. 

Повод за избухването му е фактът че сръбската фабрика за стъкло в Парачин, все още мажоритарна собственост на Василев, дължи на 20 млн. евро за неплатени сметки за електричество и газ.

Вучич директно предупреди Василев, че ако някой му разреши да не регулира задълженията си към Сърбия, това означава, че някой му позволява да бъде богат, успешен и арогантен, а всички други са глупаци.

Медиите в Белград коментират, че очевидно кранчето на чешмата, от която течеха привилегиите за Цветан Василев, се затваря, и той трябва да намери пари да плати своите дългове към Сърбия. Не е ясно обаче дали това вече ще бъде достатъчно, оценяват независими експерти.

В същото време работниците от фабриката за стъкло заплашват с блокада на магистралата Белград - Ниш. Вучич обаче е категоричен, че няма да позволи това да се случи.

От друга страна Цветан Василев се намира под защитата на съветниците на сръбския президент Томислав Николич - Предраг Микич и Павел Башич.

Според добре осведомени източници, Василев е правил дългове и се е държал арогантно, защото е бил сигурен, че винаги зад гърба му стоят хора от обкръжението на Николич. 

Сръбският премиер обаче решил да прекъсне това и не го интересува кои стои зад българо-сръбската бизнес-политическа идилия.

В кулоарите на сръбската Скупщина се спекулира, че острата и директна критика на Вучич към Василев е и поредното доказателство за тихия разкол между президента и премиера, който вече трудно се прикрива. 

Цветан Василев в Сърбия очевидно се чувства сигурно, и това не е случайно, защото досега президентската връзка функционираше безпрекорно. В момента, когато той стана трън в окото на Вучич, който е решил да не толерира любимците на Николич, позициите на българина стават опасно разклатени, коментират медиите в западната ни съседка.

Според източници на службите за сигурност в Белград, които пожелаха да останат анонимни, Цветан Василев не се интересува от фабриката за стъкло в Парачин.

Затова не е изключена и възможността той да върне предприятието в сръбски ръце в замяна на толерантно отношение и сигурна защита на сръбска територия.

Развръзката около това ще бъде или драматична, или ще бъде договорена в пълна секретност, но засега единствено е ясно, че обръчът около Василев в Сърбия се затяга, и той е все повече дестабилизиран и в опасни бизнес проблеми, коментират още източниците на службите.

Досега Василев считаше, че независимо от факта, че се намира на списъка на Интерпол за издирване по искане на България, може да контролира всички изненади, с които се сблъсква. Фактът, че стана прицел на критики в очите на най-силният човек в Сърбия - Александър Вучич, обаче за българският банкер трябва да е сериозен сигнал, че независимо от бъдещата развръзка, Сърбия вече не може да бъде неговия оазис, посочват още от службите.

Защото сръбският премиер е нестандартно директен и открит в своите ходове и няма да позволи да позволи никаква политическа търговия в замяна за своя рейтинг, а и това е начин да покаже на президента Николич да не се играе с огъня, пишат медиите.


Още по темата: общо новини по темата: 92
11.01.2018 »
16.08.2017 »
04.12.2016 »
13.04.2016 »
20.02.2016 »
11.10.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 19.07.2015 г.
-3
 
 
А селянките жълти лижат ,мажат, свирят, сакън не пипайте жълтата икона караибрахим ! Срам сте за България жълтурци , единствените които защитавате крадливия мангал.
-4
 
 
Цървула му скапан унищожи Виваком,Ну РТс ,Булгартабак ,Сана спа хотелите но поне остави коматеу на селяните.Да не говорим колко общини остонохо без пари и сега върши същото в Сърбия.Мушенник №1 на 21 век не може да бъде призован ????!!!!!Как да го осъдят като зад него стои цялата мафия на сърбия.
-1
 
 
Защо да се реагира, когато и така е ясно, че става дума за политически търкания между премиера и президента в Сърбия. Според мен сръбският премиер си го изкарва на Цветан Василев, защото той помага с пари на президента. Не е чак толкова невероятна тази версия...
на 19.07.2015 г.
+1
 
 
Караибрахим е "родолюбец" не го закачайте. Копай дупки Банго, копай хахаъахахаха
на 19.07.2015 г.
0
 
 
Разстрел за утрепката!
0
 
 
От доста време Василев не е собственик на Ботев,но циганите не спирта да го свързват с отбора,забрявайки прозвището на собственият си отбор.Кучката на мафията.Чукнете в гуглето и вижте какво ще ви се покаже.Ако Василев е виновен нека си носи последствията.Има съд и прокуратура,но е невинен до доказване на противното.Вижте само кой е наследник на неговата империя и ще разберете за какво става въпрос.Има спиък на вложителите в КТБ и ако се разгледате ще видите как по поръчка всички си теглят парите,още преди да се заговори за кризата в банката.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
Двамата мангали под мен бързо забравиха купената им с кървави пари от наркотици, проституция, кражби, далавери и рекет титла. Бързо забравихте как се кланяхте на един доказан от съда ПРЕСТЪПНИК. А човека просто си изпра парите при вас и не ви заби и един пирон в циганския отбор.
-4
 
 
По голям боклук на тоя свят не съм виждал е гати и отрепката насра България сега и Сърбия а жълтите к**ви му се кланят.
-2
 
 
Най големия велик си цветан бей ! Скоро ще дойдем в Белград да направим молитвата за БотеВЬ
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: