Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Павлова: Имаме волята и амбицията до края на 2015 г. да изпълним общо 300 км нови магистрали
Автор: Екип Ruse24.bg 10:48 / 29.05.2015Коментари (0)770
©
Изключително съм щастлива, че след толкова премеждия и препятствия, най-накрая успяхме и успешно завършихме изграждането на ЛОТ 2 на автомагистрала "Марица" в участъка от пътния възел "Димитровград" до Харманли. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на официалната церемония по пускането на трасето в експлоатация.

Тя припомни, че строителството на магистралата е започнало през 1979 г. Тогава са построени само 17 км от лявото платно и един участък от 13 км, посочи министърът. Сега, почти 35 години по-късно, ние вече имаме завършени и почти готови 80 км от АМ "Марица", заяви Павлова и допълни, че тя вече ще може да поеме огромния трафик от границата с Турция при пункт "Капитан Андреево". През следващите месеци, благодарение на интензивния трафик и усиления труд ще бъде завършен и следващият лот на магистралата от Димитровград до връзката с АМ "Тракия". Така цялата магистрала с обща дължина 114 км ще бъде завършена до месец октомври тази година, каза още регионалният министър.

Лиляна Павлова изрази надежда, че управлението на премиера Бойко Борисов през първия мандат и началото на втория ще бъде запомнено с 300 км нови магистрали, които трябва да бъдат завършени до края на 2015 година и 1600 км рехабилитирани пътища първи, втори и трети клас. Всички те се финансират предимно със средства от Европейските фондове, подчерта тя и допълни, че инвестициите са в размер на 1.5 млрд. лв.

Министърът припомни, че в периода 2009 г. - март 2013 г. са изградени 160 км магистрали, а за довършване са останали 150 км. След две години в опозиция, заварихме 140 км за довършване. Днес имаме волята, желанието и амбицията до края на 2015 година, дори доста по-рано - до месец октомври, след двугодишното забвение, да завършим тези 140 км и така да бъдат изпълнени предвидените 300 км нови магистрали и 1600 км рехабилитирани пътища, каза Павлова. Тя обърна внимание, че инфраструктурата е от изключителна важност за икономиката и създаването на работни места, както и за благоустрояването на българските градове и региони.

Въпреки че магистралата изкушава към високи скорости, ограничението по нея е 140 км/час, каза Павлова и пожела безаварийно пътуване, за да бъде запазен човешкият живот.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: