Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Преглед на водещите новини в спортния печат
Автор: Екип Ruse24.bg 09:40 / 27.04.2015Коментари (0)567
©
Преглед на водещите новини в спортния печат:

Наш алпинист изчезна под Еверест с трите си деца

Софиянецът Стоян Маринов и трите му деца са в неизвестност под Еверест след земетресението с магнитуд 7,9 ударило Непал и последвалите лавини, пише на първа страница вестник "Меридиан мач".

Бащата е качил последния си пост във фейсбук три часа след трагичните събития в Хималаите, отнели живота на 84 алпинисти и близо 2200 жители на Непал, Индия, Китай и Бангладеш. От съобщението става ясно, че стихията е заварила Стоян, двамата му синове Марио и Теодор, както и дъщеря му Магдалина, на базовия лагер под Еверест, който е на 5 364 метра надморска височина.

Момчетата са съответно на 12 и 13 години, а момичето - на 19 г.

"Положението в базовия лагер е напечено. Току-що доведоха носач със счупени ребра оттам. Помолиха ни да се омитаме, за да има места за тях. Проблемът е, че вторични трусове продължават и едно такова слизане също крие рискове. Чакаме водача ни да се върне от мястото на трагедията, за да решим как и дали ще правим преход на фенерчета", пише 43-годишният столичанин в последното си съобщение от 16,59 часа. На въпросното място има високоскоростен сателитен интернет, така че връзката с останалия свят е възможна, обясниха пред "Меридиан Мач" запознати с региона. Проблемът е в захранването на телефоните, което може да е възпрепятствано впоследствие.

Самият Стоян съобщава, че всеки момент му предстои да потегли към по-нискостоящия лагер Го-рак Шеп (5 164 метра), който е на два часа и половина от Базовия лагер. Маринов от близо месец е в Непал с децата си в обиколка на Катманду и южните склонове на Хималаите.

"Земята се разтресе с приглушен грохот, първо леко, даже помислих, че е ефект от падаща наблизо лавина. След което всичко така започна да подскача, че трудно можех да стоя на краката си, приклекнах. След като се люляхме няколко десетки секунди, всичко свърши, за да отстъпи на грохота от падащ лед и сняг по склоновете на Лхотсе", пише още нашенецът.

Именно след края на земетръса става и по-опасно заради спусналите се лавини. "Придърпах децата пред мен, доколкото можах с гръб към ударната вълна, клекнах и замижах. Когато разяреният сняг връхлетя, изгубих повечето от сетивата си - пълни очи и нос със ситен, леден, режещ сняг, който се впиваше навсякъде", съобщава потресеният Стоян.

От Българска федерация по катерене и алпинизъм нямаха информация за изчезналия защото не е член и не е заявил предварително за посещението си в Хималаите.

Откриха още 18 мъртви под върха

Още 18 мъртви алпинисти бяха открити вчера под Еверест. Те са били затрупани от лавините следствие чудовищното земетресение. Така общият брой загинали алпинисти до късно вчера бе 84, а загиналите от трусовете в Индия, Непал, Китай и Бангладеш наближи 2 200.

Земетресението удари в събота по обяд северозападно от столицата на Непал Катманду и бе с магнитуд 7,9. Основният удар бе последван от серия трусове.

Сред загиналите е и един от директорите на Гугъл Дан Фрединбърг. Няколко часа преди да намери смъртта си в снежните маси на Еверест 33-годишният милионер качвал снимки за Гугъл мап.

Треньорът на "червените": Имаме голям комплекс

Треньорът на ЦСКА Галин Иванов призна, че има голям комплекс в отбора. "Тежка загуба. Каквото и да кажа ще бъдат само оправдания. В отбора има голям комплекс. Трябва да по-работим над това. Футболистите са смазани", започна Иванов.

"В последните 15 минути ЦСКА показа това, което трябва да показва цял мач. Заиграхм агресивно. Дойдоха и положенията. Имаше 10 минути при първата ситуация пред Стефан Николич. Ако беше вкарал щеше да е различно. Видяхте, че промених схемата на игра, но явно ние необходимо време, за да получим резултати", допълни специалистът.

"Голямо благодаря на феновете. Не спряха да ни подкрепят. Надявам се до края на първенството да ги зарадваме", завърши Галин Иванов.

На пълния стадион в Ловеч - "Литекс" резна ЦСКА 2:0

Ловчанлии влязоха в тройката след голово шоу на Асприля, пише на първа страница вестник "7 дни спорт".

"Литекс" се изкачи на трето място в класирането на "А" група, след като победи ЦСКА с 2:0 у дома. Ловчанлии по категоричен начин взеха домакинството си на "червените" и не оставиха съмнения кой играе по-добре. В играч на мача се превърна Данило Асприля, който реализира и двата гола в 19-ата и 36-ата минута.

"Литекс" записа първа победа от 3 мача насам и увеличи сериозно шансовете си да играе в Лига Европа през следващия сезон.Ловчанлии започнаха много по-активно и не изпуснаха инициативата до самия край. ЦСКА пък се заплете в много грешки в защита и отправи само един точен удар напред. Редовен гол на Николич пък бе отменен преди почивката.

С безценен гол на Бадема - Локо" (Сф) резна "Ботев" (Пд) и подгони "Лудогорец"

"Локомотив" (Сф) продължава с впечатляващото си представяне в "А" група. Железничарите победиха у дома с 1:0 "Ботев" (Пд) и се утвърдиха на второто място във временното класиране, на 5 точки зад лидера "Лудогорец". Единственият гол в срещата вкара опитният Емил Гъргоров в 60-ата минута, като това бе неговото второ попадение след завръщането в родния му клуба. Железничарите вече са в серия от 10 поредни мача без загуба, а освен това и вече в три двубоя защитата на столичани не е допускала гол.

Треньорът на "Локомотив" (Сф) Димитър Васев бе направил само една промяна спрямо състава, който победи с 1:0 ЦСКА на "Армията". На мястото на наказания Александър Бранеков като титуляр в центъра на защитата се завърна сърбинът Марко Ранджелович. Наставникът на "Ботев" (Пд) пък бе направил няколко промени в състава си. Атаката на тима в "Надежда водеше младата звезда на пловдивчани Цветелин Чунчуков. В центъра на отбраната пък се завърна Даниел Златков.

Двубоят на стадиона в "Надежда" започна доста равностойно, като 22-мата на терена бяха фокусирали усилията си в овладяването на центъра на терена. В 6-ата минута дойде и първият точен удар в мача. Божидар Васев получи топката на границата на наказателното поле и веднага стреля, но коженото кълбо попадна право ръцете на Божидар Митрев. Две минути след това Антонио Ливраменто проби през центъра, но бе повален точно пред наказателното поле на "Ботев" (Пд). Любопитното е, че точно преди съдията Никола Попова да надуе свирката за нарушението, Даниел Златков си отбеляза изключително красив автогол, които обаче не бе зачетен. След изпълнението на статичното положение опитният Емил Гъргоров стреля право в стената. Последва корнер, след който Траян Траянов се размина с топката на около метър от голлинията и пропусна уникален шанс да изведе Железничарите напред в резултата. Постепенно гостите укротиха натиска на "Локомотив" (Сф) и възпитаниците на Петър Пенчев започнаха по-сериозно да поглеждат към вратата на Митрев. Въпреки сериозното териториално владения обаче Иван Цветков и компания така и не успяха да сътворят нищо опасно. В оставащите минути до края на първата част и двата отбора допуснаха много брак в отиграва-нията си и не успяха да сътворят нищо интересно. Въпреки това в 44-тата минута "Локомотив" (Сф) изпусна уникален шанс да открие резултата. Гъргоров центрира от фаул, Балтанов продължи топката към собствената си врата, а оставеният непокрит Хаджиев от непосредствена близост стреля в аут вместо във вратата на гостите.

Само 16 секунди след подновяването на играта Йордан Христов стреля от 25 метра, но Митрев успя да избие удара му. След това положение отново последва затишие на терена, като двата отбора отново се върнаха към усилената борба в центъра на терена.

В 61-вата минута "Локомотив" (Сф) откри резултата при първата си по-опасна атака през втората част. Том пое топката в средата на терена и веднагая продължи вдясно към Йордан Тодоров. Бившият играч на ЦСКА центрира топката на границата на малкия пеналт към връхлитащия Емил Гъргоров. Бадема стреля с глава, топката тупна в тревата и влетя неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Стаховяк. В 65-ата минута Иван Цветков с външен фалц центрира в полето на Железничарите, но ударът на Мариян Огнянов с глава мина покрай вратата на домакините. Две минути след това Владислав Ро-манов проби хубаво по лявото крило и подаде към връхлитащия Антонио Ливраменто, но португалецът стреля неточно над вратата. Постепенно Железничарите затвориха играта, а треньорът им Димитър Васев пусна дефанзивния халф Иво Иванов, за да уплътни подстъпите към вратата на Божидар Митрев. В 80-ата минута столичани пропуснаха уникално положение, с което да затворят мача. Орлин Старокин отне в центъра и веднага подаде към Шехуди. Туни-зиецът задържа топката и с много хитър пас изведе Владислав Романов по лявото крило. Юношата на ЦСКА напредна и нахлу в наказателното поле, но вместо да стреля, се опита да подаде към връхлитащия Шехуди и бранител на "жълто-черните" успя да избие. В следващата атака пък удар на Иво Иванов бе спасен от Стаховяк. До края на мача "Локомотив" (Сф) имаше няколко ситуации, в които да вкара и втори гол, но офанзивните играчи на Димитър Васев показаха липса на концентрация в завършващите моменти.

След победата над "Ботев" (Пд) "Локомотив" (Сф) събра 50 точки в актива си, с пет по-малко от лидера "Лудогорец". "Жълто-черните" пък остават на шестата позиция във временното класиране с 39 пункта в актива си. В следващия кръг "Локомотив" (Сф) гостува на "Литекс" в Ловеч, докато "Ботев" (Пд) приема "Лудогорец".

Маркиньос засили спекулациите за завръщане при "червено-черните"

Атакуващият халф на ЦСКА Маркиньос засили спекулациите, че ще се завърне в "Локомотив" (Сф) след края на сезона. Както е известно, бразилецът постоянно е спряган за нов престой в "Надежда", тъй като договорът му с армейците изтича след няколко месеца, а при "червено-черните" той дори стигна до титулярно място в националния отбор.

В момента Марки е контузен и не може да играе за ЦСКА. Вчера футболистът реши да изгледа на живо срещата между "Локо" (Сф) и "Ботев" (Пд). Спекулациите в "Надежда" тръгнаха в момента, в който изпълнителният директор Георги Марков се присъедини към Маркиньос в ложите на стадиона.

Когато видяха това, феновете на "червено-черните" изразиха увереност, че халфът вече се е разбрал с ръководството и от лятото отново ще носи фланелката на столичното "Локо".

Самият футболист пък заяви пред "7 дни спорт", че иска да остане в ЦСКА, но не знае дали армейците ще имат отбор след лятото.

"Да, играе ми се в ЦСКА, но не знам дали ще има отбор, а и не знам все още какви са намеренията на ръководството. Какво ще стане в бъдеще, ще разберем след края на сезона. Дължат ми само една заплата. Надявам се да излезем от тази дупка, в която се намираме. Трябва ни само една победа. Никой в отбора не си и помисля, че няма да играем в европейските клубни турнири догодина", каза Маркиньос относно ЦСКА.

Стойчо Стоев само с една въпросителна за реванша

След силния мач срещу Марек Боби Цонев може да излезе титуляр в сряда, пише на първа страница вестник "Тема спорт".

Треньорът на Левски Стойчо Стоев има само една въпросителна около състава за полуфинала реванш за Купата на България срещу Лудогорец. Мачът е в сряда от 18:45 часа на стадион "Георги Аспарухов". Специалистът запази голяма част от титулярите си във визитата на Марек (3:1) в събота и те не играха в двубоя. Дилемата му е на кого да заложи на десния фланг на атаката. През пролетта най-често на тази позиция бе ползван Божидар Краев. 17-годишният талант обаче получи контузия по време на визитата на Славия (0:1) и след това пропусна мачовете с Локо Пд (5:0) и Марек. Едва вчера той направи пълноценна тренировка, след като имаше проблем с разтежение на бедрен мускул. Почти сигурно Краев няма да започне като титуляр срещу Лудогорец.

Шанс за такъв обаче има Борислав Цонев. Юношата се представи силно на "Бончук" - вкара гол от дузпа, направи и асистенции за попаденията на Лукаш Гикиевич и Луис Педро. Срещу дупничани Цонев игра в центъра на терена, но сега може да бъде преместен на фланга. Любопитното е, че 8 деня на мача с Лудогорец близнаците Борислав и Радослав имат рожден ден - ще навършат 20 години.

Друга опция пред Стойчо Стоев е да пусне Луис Педро. Холандецът се разписа срещу Марек, но като цяло се представи много слабо. Затова най-вероятно Педро ще остане резерва.

Треньорът няма никакви други проблеми преди мача с Лудогорец. В сряда на вратата отново ще се завърне Боян Йоргачевич, а пред него ще е защитното каре Прохазка, Стойчев, Белаид и Минев. В средата ще действат испанците Бедоя, Аниете и Владимир Гаджев, а на лявото крило Либан Абди. На върха на атаката ще е Валери Домовчийски. Той ще бъде предпочетен пред Лукаш Гикиевич, въпреки че в последния мач полякът вкара гол и изработи дузпа.

Играчите прибират парите от билетите

С приходите от мача с Лудогорец шефовете ще платят част от дължимото

Футболистите на Левски ще понапълнят джобовете през настоящата седмица. Те не са взимали месечни възнаграждения през 2015 година заради тежката финансова ситуация в клуба. Сините шефове насочваха всички средства към погасяването на стари задължения, които касаеха получаването на професионален лиценз за сезон 2015/16. Така пари за футболистите все не оставаха. Те обаче показаха висок морал и нито един не скъса контракта си по вина на клуба.

Ръководството планира да плати на играчите по част от заплатите им с приходите от полуфинала реванш с Лудогорец. Интересът към двубоя е голям и се очаква стадионът да се напълни. Чистите приходи от него ще са около 100 хиляди лева. Те обаче няма да могат да покрият дори едно месечно възнаграждение на първия тим и спортно-техническия щаб - то е около 250 хиляди лева.

По-заможни запалянковци пък вече обещаха, че ще премират играчите при елиминиране на Лудогорец. През миналата седмица председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев проведе разговор с футболистите, в който ги увери, че очаква нещата да се нормализират.

При спечелване на Купата на България пък финансовата ситуация на сините може да се подобри. От клуба не крият, че водят разговори със спонсори за следващия сезон. Едно от условията на компаниите, които проявяват интерес да наливат средства на "Герена", обаче е клубът да участва в евротурнирите.

Чакат Петев в сряда

Ръководството на Левски очаква националния селекционер Ивайло Петев в ложите за двубоя с Лудогорец 6 сряда. Откакто пое поста, той доста често наблюдава на живо срещите от родното първенство. В края на миналата година Петев се появи на "Герена" заедно с бившия треньор на сините Станимир Стоилов, като двамата изгледаха победата над Монтана с 4:0 за Купата на България. Петев не се притеснява да ходи на "Георги Аспарухов", въпреки че през есента на 2013 година бе разсъблечен от ултраси, които не му позволиха да поеме тима.

От състава на Левски в списъка на селекционера попадат халфът Владимир Гаджев и защитникът Борислав Стойчев. Далеч по-многобройни са избраниците му от Лудогорец. Той разчита на вратаря Владислав Стоянов, защитниците Йордан Минев, Георги Терзиев, Александър Александров, на халфа Светослав Дяков и на крилото Михаил Александров.

Райс М'Боли се връща в Европа

Най-силният вратар на ЦСКА в последните годи­ни Райс М'Боли заяви пред "Екип", че е мно­го вероятно да се завърне в Евро­па. Стражът на Филаделфия има дългос­рочен договор с американския клуб, но не е желан от треньорс­кото ръководство.

Алжирецът има по два престоя в ЦСКА и Славия, но не е ясно дали при настоящата ситуация на "Ар­мията", изобщо може да стои на дневен ред да иг­рае при "червени­те".

"Когато дойде предложението от САЩ не се коле­баех. Все пак имах нужда от ново предизвика­телство, а и всич­ки знаете колко висок е стандар­тът в Щатите и какви удобства предлага. Не съм предполагал, че нещата няма да се получат, но вина­ги има и такива ситуации", казва М'Боли пред "Екип".

Офертата към стража дойде след невероятно­то му представя­не на световното в Бразилия с еки­па на Алжир. Там той попадна в пе­тицата на най-добрите вратари. 

Монтана стана шампион на "Б" група

Отборът на Монтана стана шампион на българската "Б" група. Това стана след домакинската победа над Ботев (Гълъбово) с 5:0. Хеттрик реализира Мирослав Антонов, а по едно попадение добавиха Борислав Балджийски и Йордан Тодоров. Така пет кръга преди края съставът на Ферарио Спасов е недостижим на върха с 16 точки преднина пред Локомотив (Горна Оряховица).

Гардиън се гаври с ЦСКА: "Ах, какви хитретци са"

Английският вестник "Гардиън" включи събития от ЦСКА в традиционната си рубрика "Речено - сторено", която има ироничен характер. Изданието взе под внимание конфликта между крилото Тони Силва и феновете на ЦСКА, които го псуваха и обиждаха след 0:1 от Локомотив (София).

"Хитрият ПР" 20 април: Крилото на ЦСКА Тони Силва бе атакуван на расистка основа от феновете на тима, които показаха свастика, за да отпразнуват рождения ден на Хитлер - доказателство, че "има фенове, които не заслужават уважение. Те ме наричаха "маймуна" и аз не мога да приема това".

21 април: ПР-ът на клуба публикува отворено писмо на сайта на ЦСКА, подписано от Силва: "Обичам ЦСКА и феновете му. Случилото се не бе приятно, но аз разбирам емоцията на нашите фенове. Нямаше расизъм".

Сектор "Б": Ако ги няма Левски и ЦСКА, няма кой да му гледа на г-н Домусчиев платения канал

След спортния директор Георги Иванов и от Националния клуб на привържениците на Левски коменти­раха изказването на Кирил Домусчиев, че без Левски и ЦСКА не може и държавата трябва да им помог­не.

"Ако ги няма Левс­ки и ЦСКА, няма да има кой да му гледа на г-н Домусчиев платения канал. Без Лудогорец със сигур­ност може. Не мога да говоря от името на всички левскари, но аз лично мога и без ЦСКА. До 1948-ма е имало футбол и без тях, значи може. Що се отнася до помощ­та от държавата, за която говори г-н До­мусчиев, тя за ЦСКА не е спирала. Като се почне от спасяването им след изпадането им от "А" група преди много години, мине се през обединения­та им с разни отбори и се стигне до по­мощта след отнема­нето на европейския лиценз през 2008-а", заяви пред "Меридиан Мач" председате­лят на НКП Влади­мир Владимиров.

"Готови сме с хоре­ографията за мача с Лудогорец. Уточнили сме нещата по часо­ве на среща с поли­цията. Вярвам че ста­дионът ще е пълен и ще включим всички фенове. Във фен ма­газините продадохме над 3000 билета и повече нямаме. До­колкото знам обаче ще бъдат пуснати още за "Б" и "В" сек­тор. Мисля, че имаме сили да победим Лу­догорец", уточни Гу­гутката и коментира и наложената глоба на ЦСКА от 37 500 лева за издигане на свастика.

"Левски за същото в Ловеч освен глоба­та, отнесе и два ма­ча без публика. На тях и санкцията щеше да им се разми­не, ако ние не бяхме дали гласност. Нап­раво ги бяха потулили и този път, за­върши Владими­ров. 

В ЦСКА опряха до отец левскар да чупи каръка

В опит да счупят най-на­края каръка от седем по­редни мача без победа и без отбелязан гол от ЦСКА прибягнаха до странни действия. В неде­ля сутринта отец Георги Гелеменов извърши во­досвет за изгонване на вредни сили и магии на стадион "Българска ар­мия", съобщава "24 часа".

Според свещеника, кой­то призна, че е фен на "Левски", "червеният" отбор е обладан от зли си­ли и затова футболистите не са имали успехи. Цели­ят своеобразен ритуал по екзорсизъм бе предаван пряко от Нова телевизия в "На светло".

"Левскар съм, но искам да помогна на ЦСКА. Граждани ми казват, че на отбора се правят много магии, затова съм тук да разваля това проклятие и да изгоня демоните от ста­диона", заяви отец Гелеменов.

Очаква се в началото на седмицата новото ръко­водство в лицето на Ивай­ло Манджуков и Милко Георгиев да обяви бъде­щето на клуба. Какво ще е то, ще стане ясно, след ка­то пристигне официален отговор на писменото за­питване дали ЦСКА мо­же да остане в "А" група под управлението на син­дик.

По времето на това външно управление ще се установят истинските за­дължения, които вече са над 26 милиона лева и ще се направи оздравителна програма. При отрицате­лен отговор пък най-ве­роятно ще се обяви фалит.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: