Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Променят правилата за сигурност на борда на самолетите
Автор: Екип Ruse24.bg 13:51 / 27.03.2015Коментари (0)299
© Ruse24.bg
След трагедията със самолета "Еърбъс А320" на компанията Germanwings авиокомпаниите обмислят да въведат задължително правило за постоянно присъствие на двама души в кокпита на самолета. От днес полетите на няколко въздушни превозвача вече се осъществяват по този начин, а в близко бъдеще и други компании ще ги последват, смятат авиационни експерти.

Експерти по авиационна безопасност вече предричат, че след злополуката с полета на Germanwings от Барселона до Дюселдорф, правилата за сигурност на борда на самолетите и в пилотските кабини ще бъдат променени.

"Основният пропуск при катастрофата със самолета на Germanwings е възможността само един човек да стои в кокпита, в който и да е етап от полета. Абсолютно правило е, че независимо какво се случва, в пилотската кабина винаги трябва да има двама души и дори на единия пилот да му се наложи да излезе, трябва да има друг обучен човек, който временно да го замести. Винаги двама души - това е задължително.", заяви Норман Шанкс - експерт по авиационна сигурност.

Заключената и подсилена врата на кокпита в самолетите е следствие от терористичните атаки от 11 септември 2001 г., когато ислямски терористи отвлякоха четири самолета и разбиха три от тях в кулите на търговски център в Ню Йорк и в сградата на Пентагона във Вашингтон.

"Заключените врати посредством електронен код са пряка последица от терористичните атентати в Америка - за да се предотврати достъпа на неоторизирани хора - в случая похитители - до пилотската кабина. Вратите се заключват и само с набирането на кода могат да се отворят. Въведоха се и системи за идентификация на влизащите в кокпита. Пилотите вътре могат да блокират отварянето на вратата, ако се усъмнят, че някой външен човек иска да влезе с престъпна цел.", обясни още Норман Шанкс.

След като прокурори в Германия и Франция обявиха, че вторият пилот Андреас Лубиц умишлено е разбил самолета на Germanwings в Алпите, няколко авиокомпании обявиха, че въвеждат правило за задължително присъствие на двама души в кокпита по време на полет. От 27 март това ще важи за превозвачите EasyJet, Norwegian Air Shuttle и Air Canada. Германските авиокомпании също обмислят подобна стъпка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: