Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Представят идейния проект за изграждане на плавателния канал Русе-Варна
Автор: Екип Ruse24.bg 10:47 / 26.03.2015Коментари (1)762
©
Днес, в Зала «Пресцентър» на Фестивален и конгресен център, ще се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район /СИР/. 

В състава им са включени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представител на Централното координационно звено към Министерския съвет и представители на Управляващите органи на Оперативните програми 2014-2020 в съответните министерства, областните управители на областите от Североизточен район, представителите на общините от четирите области, включени в обхвата на района и представителите на представителните организации на работодателите, работниците и служителите на национално равнище. Заседанието е свикано от Стоян Пасев - областен управител на област Варна.

На заседанието ще бъдат представени насоките за регламентиране на промените в сега действащия Закон за регионално развитие, във връзка с необходимостта от реформиране и адаптиране на законодателната рамка за регионално развитие след 2014 г. и в изпълнение целите на Стратегията "Европа 2020.

Представителите на Управляващите органи на Оперативните програми за периода 2014-2020 г. - членове на РКК, ще представят актуална информация за напредъка в подготовката, съгласуването и приемането на тези програми. Ще бъде докладвана и обобщена информация за цялата 2014 г., относно изпълнението и социално-икономическото въздействие на Оперативните програми за периода 2007-2013 г. на територията на СИР.

Председателят на РСР ще представи аргументи в подкрепа реализирането на проекти с приоритетно значение за развитие на сухопътната инфраструктура и инфраструктурата на морския транспорт на територията на СИР - доизграждането на АМ "Хемус" на територията на СИР и на АМ "Черно море", утвърждаването на пристанище Варна като логистичен и дистрибуторен център за връзка между Общоевропейските транспортни коридори VII, VIII, IX и ТРАСЕКА, изграждането на скоростните пътища Варна-Дуранкулак, Варна-Добрич-Кардам-Силистра, Русе-Варна, рехабилитацията на железопътната линия Русе-Варна, идейния проект за изграждане на плавателен канал Русе-Варна, свързващ река Дунав (Общоевропейски транспортен коридор VII) с Черно море, както и изграждането на международен Експоцентър в гр. Варна. По-голямата част от тези проекти са заложени в Регионалния план за развитие на Североизточен район 2014-2020 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.03.2015 г.
0
 
 
тези добре ли са. откъде пари за този канал. пак ли ще ни заробят с нови заеми. ами после пари за поддръжката. като говорят мислят ли поне малко. какви са тези фантасмагории. има толкова приоритетни неща за вършене...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: