Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шефове карат работници да поемат вината им пред КАТ
Автор: Екип Ruse24.bg 10:32 / 05.03.2015Коментари (3)362
© Ruse24.bg
Шефове карат работниците си да поемат вината и да им плащат актовете от КАТ. Босовете с мощни лъскави автомобили най-често превишавали скоростта и получавали "честитки" със снимки от полицейските видеокамери по пътя. На някои от снимките шофьорите нарушители били снимани в гръб, а на други лицата им били размазани. Това давало възможност на шефовете да отърват наказателната отговорност, като я прехвърлят на някой от работниците. Един от подчинените, "жертвали се" заради шефа, е Илия Йорданов. Мъжът разказва, че един ден бил извикан от началството в кабинета.

"Шефът ми вика: "Абе, Илия, имам една "честитка" от КАТ. Снимали са ме с превишена скорост. Снимката е в гръб и не ми се вижда лицето. Ще ти дам пари, виж там, отиди и го плати този акт. Кажи, че ти си шофьорът в колата. Пък аз няма да те забравя, ще ти се реванширам." Какво да направя. На шеф отказва ли се. Отидох и го платих с неговите пари. Само дето ми резнаха от моите точки в талона. А шефът после така и не ми се реваншира", признава работникът.

Случаят на Илия не е единственият. Някои от босовете дори заплашвали отказалите да поемат вината им служители, че ще ги уволнят дисциплинарно и няма да ги пратят на борсата. В други случаи пък работодателите карали служителите си да превишават скоростта със служебните автомобили, за да не закъснеят за делова среща или при превоза на някой товар. Обещавали, ако шофьорите им получат акт от КАТ, да им го платят. След това обаче се отмятали от думите си и работниците били принудени от собствените си джобове да плащат за нарушението, извършено по заповед на шефовете си.

Има и някои водачи, които се възползват от несъвършенствата на видеокамерите на пътя, за да изкарват пари. Възрастна жена, шофьорка от Велико Търново, била известна сред местните шофьори с това, че поема на свой гръб вината на прегрешили със скоростта шофьори. Бабата не шофирала от дълги години, но книжката й била все още валидна. Срещу някой лев тя нямала нищо против да поеме чуждата вина за нещо, което не е извършила.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Затова тези камери трябва да имат онлайн връзка с КАТ и когато бъдат засечени такива нарушители, те да се хващат по-най-бързия начин от полицията. Например да има полицаи на изходите от магистралата, които да спират "прегрешилите".
0
 
 
Очаквайте следваща новина - Катаджии плащат глобите на шефове!
+3
 
 
Корумпираността в България е на всички възможни нива - от малък до голям.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: