Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
16 години затвор за бащата, убил жестоко 7-годишната си дъщеря
Автор: Екип Ruse24.bg 08:49 / 28.01.2015Коментари (6)547
©
16 години затвор при първоначален строг режим получи 38-годишният Пламен Петров от Русе, който на 20 април 2014 г. преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена, предаде БГНЕС.

Присъдата постанови Русенският окръжен съд, като го призна за виновен в умишлено убийство на рождената му дъщеря, убита по особено жесток и мъчителен начин. От присъдата ще се приспаднат близо 9 месеца - времето, което Пламен е прекарал в следствения арест. 

Съдът оправда съпругата му Емилия, която бе обвинена, че не се е притекла на помощ на детето. От прокуратурата отказаха коментар дали ще обжалват присъдата в законовия 15-дневен срок, но защитникът на Пламен бе категоричен, че ще го направи за своя клиент.

Преди това прокурор Кремена Колицова поиска доживотна присъда без право на замяна за подсъдимия Пламен Петров. Според прокуратурата той е убил умишлено детето си по особено жесток и мъчителен за 7-годишната Пламена начин, демонстрирайки ярост, ожесточеност и садизъм. 

За това се съди от броя на ударите и начина на побоя - с дръжка на метла, точилка и ритници, при които са нанесени мозъчни травми и е разкъсано сърцето. По-рано националният консултант по съдебна психиатрия доц. Петър Маринов заяви, че Пламен е тежък психопат, но към момента на инцидента е съзнавал напълно какво върши. 

Прокуратурата поиска за съпругата на Пламен - Емилия, да се наложи пробация от 6 месеца, тъй като тя с бездействието си не е попречила на мъжа си да пребие до смърт детето.

Защитниците на двамата подсъдими изтъкнаха като смекчаващи вината обстоятелства психическите заболявания на Пламен и Емилия, като не съгласиха със заключенията на тройната психологическа и психиатрична експертиза, че те са съзнавали напълно действията си. 

Защитникът на Пламен дори поиска нова експертиза, но това бе отхвърлено от съда. Адвокатът припомни, че подзащитният му има фамилна обремененост от психически заболявания. В същото време показанията на свидетелите са категорични, че Пламен е полагал грижи за двете си деца. 

Според адвоката му наказанията - стоене в ъгъла с вдигнати ръце по 15-30 минути, 100 клякания и др., са били под давление на съпругата му, която е била изнервена от непослушанието на 7-годишната Пламена и 4-годишната й сестра. 

Според защитата целта на Пламен е била да накаже детето си, а не да го убива, а когато е видял, че не диша, се е опитал да го реанимира и го е откарал веднага в болницата. 

Адвокатът изтъкна аргумент, че Пламен не е съзнавал, че го умъртвява и му причинява страдание, и пледира, че престъплението е извършено при косвен умисъл - с цел наказание, в състояние на афект. Той настоя квалификацията на престъплението да се измени в убийство по непредпазливост и поиска справедлива присъда.

Адвокатката на Емилия Петрова изтъкна, че нейната подзащитна не се е намесила в скандала, довел до побоя и смъртта на Пламена, тъй като в дома им крясъците и шамарите са били нещо обичайно. 

Самият Пламен не е позволявал на никого да го учи как да възпитава децата си. Според защитничката Емилия не е допускала, че мъжът й ще пребие до смърт дъщеричката си, затова не може да се говори за умишлено бездействие. 

Емилия страда от биполярно разстройство и това се отразява на преценките й, каза още адвокатката. Тя поиска оправдателна присъда или глоба, но не и пробация.

Последните думи на двамата подсъдими преди произнасянето на присъдите бяха, че съжаляват за станалото. 

"Не съм осъзнавал, че мога да убия дъщеря си. Моля съдът да ми наложи по-ниско наказание", каза Пламен. 

"Съжалявам за Пламена", каза съпругата му Емилия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На психично болни хора, не бива да се разрешава, да създават и отглеждат деца, мястото им е в психиатрията на лечение, възпитателния бой, не означава да млатиш детето си до смърт, като издивял неандерталец, с такава първична животинска злоба, този е направо за електрическия стол, не трябва да има смекчаване на присъдите, няма прошка, завършен урод... жалко, че съществуват такива индивиди, много жалко, приридата прави големи грешки и недоразумения... :X
+1
 
 
В Америка ако съдия издаде такава смешна присъда после ще чисти кенефите до края на живота си.
+3
 
 
Само 16 ? Е сега започнах да "вярвам" в съдебната ни система рџ?ћ
на 28.01.2015 г.
+5
 
 
Със психични проблеми или не - трябва да си понесат наказанието.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: