Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лавров: Идеята за Украйна в НАТО е опасна за Европа
Автор: Екип Ruse24.bg 09:15 / 26.12.2014Коментари (12)1484
©
Идеята Украйна да се стреми към членство в НАТО е опасна за Европа. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров пред телевизия "Русия 1", предаде ТАСС.

Във връзка с източноукраинския конфликт дипломат номер едно на Русия изрази убеденост, "че този трагичен етап от историята на Украйна ще бъде преодолян, че украинският народ ще види как стоят нещата и ще поиска да възстанови мира въз основа на баланс между всички интереси".
За уреждане на ситуацията в Украйна Русия "прави повече от когото и да било - и с оглед решаването на хуманитарните проблеми, и решаването на проблемите с газа, също и други", каза той.

"Разговаряме крайно откровено, щом ни кажат, че сме започнали войната. Но ако сме агресори, защо тогава приемаме бежанци, създали сме в Ростовска област и други региони от страната пунктове за временно настаняване, които ООН призна, че се поддържат образцово", подчерта Лавров.

"Разширяването на НАТО в източна посока ще предизвика сериозен военнополитически обрат в Европа и Русия ще вземе адекватни ответни мерки", заяви по-рано днес говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич, съобщи ТАСС.

Принципната позиция на Русия във връзка със стремежа на Украйна към членство в НАТО е добре известна, посочи той.
"Евентуалното по-нататъшно разширяване на алианса в източна посока ще предизвика сериозен военнополитически обрат не само в Европа, но и в цял свят, ще засегне пряко националните интереси на Русия, свързани със сигурността ѝ, и ще принуди страната ни да вземе адекватни ответни мерки", каза говорителят на Москва.

Днешното украинско ръководство вижда в сближаването с НАТО алтернатива на възможността "да развива нормални отношения с Русия", което може да влоши още повече отношенията на федерацията "с тази братска страна" и да стане пречка за "сътрудничеството, включително в икономиката и енергетиката", предупреди Лукашевич.

"Убедени сме, че евроатлантическият уклон във вътрешната и външната политика на Украйна едва ли ще съдейства за излизане на държавата от дълбоката икономическа и вътрешнополитическа криза. Очевидно е, че натовските амбиции ще затруднят още повече търсенето на пътища към общонационален диалог и съгласие. Руската федерация се обявява против създаването на нови разделителни линии в Евроатлантика, за създаване на доверие", увери дипломатът.
Москва е твърде разтревожена от растящия военен потенциал на джихадистката организация "Ислямска държава", отбеляза Лукашевич.

Руският дипломат заяви, че тази заплаха "не може да бъде надвита без тясно сътрудничество с правителството на Сирия" и Москва "отново потвърждава принципната си позиция в подкрепа на решителната му борба срещу терористите".


Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
минаващия като едно настоящо руско деремо е свалил гащичките и е застанал на амбразурата да брани загубената путкиновска чест :) (баси глупака) на всички останали в този форум пожелавам весела коледа и щастливо посрещане на новата година :) наздраве
+3
 
 
Тези, които смятат държавите от ЕС за независими от Брюксел и САЩ, е крайно време да си свалят 3Д очилата и да погледнат реалността. Например нищо в нашата България не се решава без да има одобрението на Брюксел или САЩ. Точно така, както до 10 ноември са търсили одобрението на Москва. Кога наистина нашите управници ще се съобразяват с интересите на България? Това е въпросът.
-3
 
 
Що да е опасно?! Щото разваля игричките на руснаците ли? Тези хора се имат не просто за безсмъртни, а претендират и настояват да управляват съдбата на света. Жалки същества, страдащи от болестни мании и самозабрава. Всяко държава има право на суверенитет, но на Русия и КГБ това не им се харесва.
+2
 
 
Путин така е нагласил нещата, че Европа сама ще откаже на Украйна членството в НАТО. Всъщност и НАТО няма да го има след 4-5 години.
Aнонимен
на 26.12.2014 г.
-2
 
 
Какво търсят руснаците в Кьонинсберг? Аналогия с Крим. Това не е ли опастно?
+3
 
 
Да, опасна е. Все едно Русия да си сложи ракетите в Куба или Мексико. Между другото, в годините, когато СССР изтегляше войските си от Източна Германия, условието да го направи беше НАТО никога да не стъпва в страните от източния блок. Естествено, руснаците изтеглиха войските, а на тяхно място дойде Чичо Сам. Питам, защото знам, че има интересуващи се от история и политика, какво ще се случи, ако Русия разположи ракети в Куба? Няма ли да се стигне до война? А защо тогава може да има ракети на САЩ в Полша? България? Може би скоро и в Украйна, която умишлено сринаха.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: