Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кмет осуети операция на болен мъж, грижещ се за семейство инвалиди
Автор: Екип Ruse24.bg 14:49 / 21.11.2014Коментари (0)1560
© Ruse24.bg
Кметът на община Ветово Георги Георгиев спря помощ необходима за лечението на мъж в тежко положение от село Смирненски. Зюлкюф Минджиров е оперирал тазобедрена става преди 4 години. През месец юли той почуствал болка и в другия крак. След консултация със специалисти в София става ясно, че е необходима операция на втората тазобедрена става. Стойността на операцията, заедно със съпътстващото лечение, била на стойност около 5 400 лв.

Минджиров изтеглил кредит от 3000 лв. и продал имот за 1700 лв. за да може да събере пари за операцията. Събраната сума обаче не достигала и той кандидатствал за помощ, като пуснал молба до общинския съвет във Ветово през октомври.

Съветниците отпуснали необходимата сума от 500 лв., която трябвало да покрие разходите за пътни и престоя в столична болница.

Решението да се отпусне сумата старейшините взели след внимателно обсъждане на положението на Зюлкюф Минджитов. Освен че той е в тежко състояние, Минджиров и съпругата му живеят заедно с нейните родители, като той се грижи и е социален асистент на тъща си, която е с ампутирани крак и ръка и е 100 процентов инвалид. 

Тъстът на Минджиров е с множествена склероза и е инвалидизиран на 80 %. Съпругата му е с кифосколиоза - 85 % инвалидизация. Така се оказва, че той е най-здравият член на семейството, който трябва да се грижи за останалите. 

Всички в семейството поличават инвалидни пенсии, като жената на Минджиров работи и към общината по социална програма.

След като научава, че общинският съвет е отпуснал еднократна помощ обаче, кметът Георги Георгиев пуска жалба в Административния съд в Русе и я спира.

Част от общинските съветници твърдят, че причина за това негово действие е роднинска връзка на Зюлкюф с председателя на Общинския съвет Бюлент Гайтанов, с когото кмета е в тежък конфликт.

Пред Дарик Георгиев отрече това, като обясни, че е обжалвал решението на Общинския съвет, защото към момента няма правилник, по който да се отпускат подобни помощи. 

"Назначили сме Минджиров за социален асистент на жена му, така че общината му е обърнала внимание и му помага" категоричен бе Георгиев. Той не можа да обясни и как до момента са били отпускани помощи без правилник и то на хора далеч не в такава нужда.

След като разбрали, че кметът е спрял помощта, трима общински съветници, които не желаят да се афишират, събрали пари за да може Минджиров да пътува за София и да се лекува. 

В столицата обаче той разбира, че ще му трябват още пари за престоя в болницата, с които не разполага, и се връща без да се оперира. Той върнал парите на съветниците, както и банковия заем, за да не му текат лихви. 

Сега ще чака пролетта и ще пести пари. Без обаче да знае, че националната програма за социални асистенти приключва в края на годината и той ще бъде лишен от тези средства. 

Междувременно Административния съд в Русе прекрати делото по жалбата на кмета и го връща обратно на кмета и Общинския съвет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: