Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Бивш заместник на Йотов: Голяма част от работата, с която се хвали кметът, сме я свършили ние
Автор: Екип Ruse24.bg 10:52 / 18.11.2014Коментари (12)2538
© Ruse24.bg
Орлин Лазаров
Русе се развива и започва да наваксва изоставането от другите големи градове в страната като Бургас, Пловдив, Стара Загора. Това каза кметът Пламен Стоилов на 10 ноември, когато направи отчета на 3-годишната дейност на ръководената от него администрация, съобщава Дарик. 

Градоначалникът посочи, че за тези 3 години по различните оперативни програми в общината е привлечен ресурс от 103 млн. лв., а само през тази година са завършени обекти за 17,8 млн. лв., сред които спортната зала на СОУЕЕ, разкриването на близо 300 места в детските градини, обновяването на 40 детски площадки, новият Екомузей, реконструкцията и преоборудването на Онкологичната болница и др.

Стоилов бе категоричен, че"големите плодове" ще берем догодина, като сред тях той нареди реконструкцията на бул. "Тутракан", пробивът край "Кауфланд", подлеза на "кръговото" между булевардите "Липник", "Цар Освободител" и "Скобелев", които са част от проекта за интегриран градски транспорт, връзката на централната градска зона с пл. "Батенберг" и др.

Институтът за пазарна икономика обаче, който е един независим орган, наблюдаващ усвояването на евросредствата, отрежда на област Русе място на дъното. В Русе по този показател се падат по 152 лв. на човек, при средни за страната 380 лв.

В отчета на кмета има много неточности. Някои неща, които се крият зад цифрите и не бяха изказани докрай, контрира Орлин Лазаров, който беше зам.-кмет по комуналните дейности от екипа на бившия кмет Божидар Йотов.

"Когато кметът казва "Ние привлякохме, ние усвоихме...." e добре да си спомни, че някои от проектите са тръгнали много преди него. За обновяването на Онкодиспансера идва Сергей Станишев. Да не говорим за проекта за Интегрираната схема за градски транспорт, за който аз бях назначен от министъра на регионалното развитие в оценъчната комисия по избор на консултант. Ремонтът на "Тутракан" бе започнат години преди да дойде този кмет, който три години не можа да го стартира", ядосва се Лазаров. 

Според тези сметки, към които може да се прибави и старото сметище, показват, че по голямата част от парите, които сега се отчитат, са привлечени след активната работа на предишната администрация. Лазаров не скри, че проектът за облагородяване на втората част на централната пешеходна зона, включващ част от "Александровска" и площад "Батенберг" е добър. Той е бил обмислян от предишната администрация и има конкретната причинна да не е започнат. 

Според него е трябвало първо да се довършат Доходното сдание и Старата полиция, защото когато започне ремонтът им, всичко направено до момента в района ще се разруши. Бившият депутат Екатерина Заякова припомни, че 11-те милиона лева по проекта за Спортната зала са отпуснати след активната работа на депутатите от БСП и най-вече на Таню Киряков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.11.2014 г.
0
 
 
Абе кой те пита тебе бе мухльо? Според него трябвало...
Aнонимен
на 19.11.2014 г.
-1
 
 
И двамата Орлин Лазаров и Пламен Стоилов са говнари.
-1
 
 
ето такива са всички..публикуват от анонимно име и се крият като мишки ..ама пак да ти кажа..не може да продаваш краставици на тарабата а да си компетентен по астрономия.. къде си тръгнал да пишеш, като не можеш да вържеш правописа на половин дума..продавай си краставиците ..какво си разкументирал теми, които са 2 3 века пред жалката ти тарабаджийска еволюция..злобата и завистта на мижитурките край нямат ..ама тя си е за вас де .. е за това няма да стигнеш по-далече от тарабата!
Aнонимен
на 18.11.2014 г.
-1
 
 
Има вече само да си мечтаете да сте на власт в Русе. Било кво било.
Aнонимен
на 18.11.2014 г.
-1
 
 
Хубаюа работа, ама комунистическа. Като си започнал нещо, го довурши. Щом не си го довуршил заслугата вече не е твоя.
Aнонимен
на 18.11.2014 г.
-1
 
 
Според него трябвало каза... Ако някой го е вълнувало какво трябва според теб, сигурно щеше да си на власт... На власт ли си? Ами трай си тогава...
Aнонимен
на 18.11.2014 г.
-1
 
 
Спокойно бе, помним всичко което сте направили, нали за това не гласуваме вас вече. Сральовци!
Aнонимен
на 18.11.2014 г.
-1
 
 
Голяма я свършихте да... Вие само започвате, пък ако някой може след вас нещо да завърши трябва да стане чудо. Слеските номера на комунягите, като усетят, че падат от власт да забиват проектите както могат, пък след тях да се оправят... Смешници
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: