Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Путин обвини САЩ за нарушаване баланса в света
Автор: Екип Ruse24.bg 10:01 / 25.10.2014Коментари (4)1496
©
В рязка и остра като политически тон реч, напомняща времената на Студената война, руският президент Владимир Путин обвини Съединените щати, че с едноличния си диктат са нарушили всички баланси на световната политическа сцена. Същевременно Путин отхвърли критиките, че се стреми да възроди имперските амбиции на Руската федерация.

Едностранният диктат на САЩ води до ескалация на конфликтите. Системата за глобална сигурност е сериозно отслабена. Това констатира президентът на Русия Владимир Путин на дискусионния форум "Валдай" в Сочи. Срещата е посветена на темата "Световен ред: нови правила или игра без правила?". Държавният глава на Руската федерация обвини САЩ, че са предприели стъпки, които рязко са нарушили баланса в света.

"Може би изключителността на Съединените щати, начина, по който разбират своята лидерска роля, ги кара постоянно да се замесват във всички световни дела и конфликти с претенцията, че носят мир, благоденствие, прогрес, демокрация? И ние трябва просто да сме спокойни и да се радваме на това положение? Позволявам си да кажа, че този път това няма да стане. Едностранният диктат и налагането на схеми на другите имат точно обратния ефект, не водят до нищо добро.", заяви Владимир Путин - президент на Русия.

САЩ се сблъскват с неефективността на еднополюсния свят, опитвайки се да създадaт "някакво подобие на квазидвуполярна система" и търсят за себе си "образ на враг", подчерта Путин.

Президентът на Русия Владимир Путин не смята, че САЩ представляват заплаха за Русия. Но руският лидер призова Вашингтон да се откаже от имперските си амбиции. Той не пропусна да разкритикува Запада и САЩ за ролята им в украинската криза.

"Водим дискусии по всички теми, засягащи асоциирането на Украйна с ЕС, по начин, защитаващ нашите интереси, но искам да подчертая по един изключително цивилизован начин, предлагаме аргументи и решения на възникналите проблеми. Но никой не иска да ни чуе. Никой не иска да разговаря. Би трябвало ситуацията в Украйна да не ни засяга, но не е така. Но цивилизованият диалог бе превърнат от украинските власти в държавен преврат. Те хвърлиха страната в хаос, в икономически и социален колапс, в гражданска война с огромни човешки загуби.", каза още Владимир Путин.

Путин призна, че Москва е помогнала на бившия президент на Украйна Виктор Янукович да напусне страната си и да намери убежище в Русия, бягайки от размириците и преврата в Киев. По думите на Путин световният ред трябва да бъде "разумно реконструиран". Същевременно руският президент отрече да възражда имперските амбиции на страната си. Според Путин политически мотивираните санкции са грешка, която води до обратен ефект - усилване на икономическата суверенизация. Преходът на Европа към американски шистов газ е самоубийство за икономиката на ЕС, смята президентът на Русия.


Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.10.2014 г.
+1
 
 
Русия и САЩ много ми напомнят на съседни села, които се мразят, защото съзнават, че са братовчеди и всеки се надява да е по-хубав. Приликите са толкова много: 1. сформиране на държавност на късен исторически етап, 2. териториално разрастване чрез. насилствено асимилиране на туземното население, 3. болезнено имперско мислене, 4. непоколебима вяра в собствената уникалност, водеща до крайности, 4. незаинтересованост към останалия свят - едните не познават картата му, а другите измислиха понятието "рунет", за да имат свой интернет, 5. тайното взаимно плагиатство в изкуството, киното например, е особено забавно, 6. обвиненията в политическо господство са още по-забавни, след като и двете държави грубо се намесват във вътрешните дела на други страни.....Списъкът може да продължи до безкрай. САЩ имат обаче да догонват в едно отношение - все още никой не е подавал заявление да бъде част от федерацията им, докато Русия води с кандидатстването на ръководството на малка държава за 16-та република в състава на СССР, безпрецедентно в световната история.
+4
 
 
По-добре Русия отколкото циганизирания запад!
+4
 
 
Путин: Понятието "национален суверенитет" за болшинството държави се превърна в доста относителна величина. Всъщност на тях им е наложена формулата: колкото е по-голяма лоялността към единствения център на влияние в света(САЩ), толкова е по-убедителна легитимността на който и да е управляващ режим.
Aнонимен
на 25.10.2014 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: