Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов стана "Кмет на месеца"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:08 / 01.09.2014Коментари (1)979
©
Пламен Стоилов е избран с гласуване в интернет за "Кмет на месеца" в категория "Фестивали". Вотът се състоя през последните две седмици на сайта www.kmeta.bg и приключи с 64% подкрепа за русенския градоначалник. Стоилов беше номиниран от Портала на българските общини, заради поредното успешно издание на фестивала "Аз, градът". Кметът на Община Русе се съревновава с още 4 свои колеги от градове с население над 20 000 души. 

Това са кметът на Панагюрище Никола Белишки, класирал се на второ място с 31%, както и с почти приблизителен резултат кметовете на Троян - Донка Михайлова, на Перник - Росица Янакиева и на Гоце Делчев - Владимир Москов, които също бяха номинирани и участваха в надпреварата. 

Изключително наситена със събития ще продължи да е културната програма в община Русе до края на годината. Тя протича в рамките на кампанията "Русе - град на свободния дух", за която активно работи и едноименната фондация. 

Само в рамките на предстоящия "Есенен салон на изкуствата и културата", който ще се проведе през месеците септември, октомври и ноември, са предвидени над 40 събития в различни области на изкуството и културата, част от които Общината продуцира съвместно с гражданския сектор и национални културни оператори.

До 3 септември ще продължи Международната лятна академия "Алегра", която дава възможност на млади диригенти, оперни певци и инструменталисти да обогатят опита и знанията си чрез общуване и работа с известни солисти и преподаватели, сред които проф. Йоханес Шлефли, който преподава във Висшето училище за изкуства в Цюрих. 

Специално за академията Русе посрещна над 40 студенти от 18 държави. На 13 септември продължава традицията на GREEN ROCK FEST RUSE с участието на много български рок групи и със специален гост Джо Лин Търнър - вокалистът на легендарните "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл". Очаква се това събитие да събере гости от цялата страна. 

На 21 септември Русе ще бъде домакин на една уникална инициатива, която се реализира за първи път в България. Ключова фигура в нейното осъществяване е британският композитор, музикант и психолог Тим Щайнер. Идеята на това събитие е в навечерието на един от големите национални празници - Независимостта на България, под ръководството на Щайнер професионални музиканти, певци и танцьори заедно с любители и публика, да представят един интерактивен музикален пърформанс, който размива границите между изпълнители и зрители. 

В културния календар на Общината за месец септември следва Русенският карнавал - едно събитие с дългогодишни традиции, което тази година ще бъде още по-мащабно и по-пъстро, с много повече участници и изненади за русенци и гостите на града на 27 септември.

През месец октомври се очаква в Русе да пристигнат фотографи от цялата страна, които да се включат във Фотофорум, посветен на свободния дух на града. През декември ще стартира и още един атрактивен формат - Фестивал на ледените фигури.

Това са само щрихи от културната програма на Община Русе, която предвижда още много и разнообразни прояви.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.09.2014 г.
0
 
 
Комунистически офицер от времето на Живков, не може да заема никакви служби в едно демократично общество. Специално за Русе това е абсолютно нежелателно.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: