Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
"Дунав 8806" започна подготовка с шампионски амбиции
Автор: Екип Ruse24.bg 15:19 / 01.09.2014Коментари (0)1007
Отборът на "Дунав 8806" започна подготовка с двуразови занимания на клубната база в русенския квартал "Здравец". "Сините феи" излязоха в почти пълен състав в залата, като от заниманието единствено отсъстваха Талия Мейбъри, както и Кристина Сантяго, която ще се присъедини към тима на 9 септември.

Жаклин Златанова също се включи в подготовката. Тя ще се готви на специален режим, като през тази седмица ще се преценява състоянието й.

"Пред "Дунав 8806" не може да има други цели освен шампионска титла и Купа на България. Създали сме необходимите условия и въпреки трудностите събрахме много добър отбор", категоричен бе членът на клубната управа и зам.-кмет на Русе Свилен Иванов.

Той отбеляза, че целта е баскетболът в града да вдига нивото си, като припомни, че с обединението с мъжкия отбор, ще се гарантират повече спортни изяви в новата зала, която трябва да отвори врати в края на февруари 2015 г.

"Винаги сме се опитвали да надграждаме всяка година. Надяваме се и новите попълнения да се адаптират добре. Ние ще направим всичко възможно от наша страна това да се случи. Смятам, че няма да останем разочаровани от тях", коментира президентът на "Дунав 8806" Красимир Трифонов.
"Надявам се всички да са здрави, да дадат най-доброто от себе си и да радват феновете с победи. Пожелавам на всички много интересни моменти в залата", сподели треньорът Георги Божков.

"Голяма част от отбора от миналата година се е запазил. Познаваме се много добре. Надявам се новите момичета да свикнат бързо с обстановката и да радваме все повече невероятните ни фенове. През миналата година не успяхме да спечелим купата и ще се постараем да си я върнем в Русе", сподели капитанът на "сините феи" Зорница Костова.

Божков от своя страна разкри какво могат да очакват феновете от двете нови попълнения Латриша Лъвингс и Талия Мейбъри.

"Латриша е център. Тя идва за първа година в Европа. Смятам, че има много добър потенциал за развитие. Мисля, че ще ни е много полезна в защита. Мейбъри е отличен плеймейкър и агресивен състезател. Отсъства от заниманието, защото в момента има семейни проблеми, които се надявам да не са сериозни и да не й повляят", каза още Божков.

Латриша Лъвингс бе категорична, че идва в Русе, за да стане шампион. "Знам, че "Дунав 8806" е шампион за миналия сезон и очаквам да помогна това да се случи отново. За идването ми тук помогна и фактът, че в отбора има американка, която ще започне третия си сезон за "Дунав 8806" (Кристина Сантяго). Научих, че и градът е много красив. Предизвикателство за мен са разликите между баскетбола в САЩ и Европа. Аз обаче обичам да се уча. Радвам се, че и съотборничките ми са отзивчиви и ми помагат в това", коментира тя.

Очаква се шампионатът в НБЛ-жени да започне на 18 октомври. Окончателно решение за състава на дамския баскетболен елит трябва да има на 5 септември. Дотогава дунавки ще се включат в два турнира в съседна Румъния и традиционната надпревара за "Купа Русчукъ", която ще се състои в края на септември.

"Няма как да откажем покана за такива турнири, в които можем да срещнем чуждестранни отбори. Началото на подготовката е насочено точно към тези мачове, за да можем да преценим какво ни трябва и какво нови неща трябва да направим като отборна игра. За "Русчукъ" очакваме потвърждение за участие от два чуждестранни отбора. Ако не успеят да дойдат, ще играем с български съперници в турнира", коментира Божков.

Още по темата: общо новини по темата: 58
29.04.2015
29.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: