Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гърците смъкнаха офертите до нивото на Приморско
Автор: Екип Ruse24.bg 09:08 / 31.08.2014Коментари (6)347
© Ruse24.bg
Цените на нощувките по морето през септември са драстично намалени, а на места собствениците на квартири и малки семейни хотелчета са готови да посрещат гости на полови цена в сравнение с предходните два месеца, показа проверка на "Монитор". В края на сезона стая при баба във Варна може да се намери и за 12 лева за двама, с три лева отгоре излиза нощувка със закуска, ползване на басейн, шезлонг и чадър в Приморско за един човек.

За 19 лв. малките хотелчета в градчето предлагат и вечеря, като обещават и ползване на фитнес. Важно уточнение има в повечето оферти, които правят нашите хотелиери - храненето е на блок маса. За повечето клиенти това не е кой знае каква забележка, но препатилите знаят, че когато гостите са малко, домакините предпочитат да им предложат чиния със закуска, която често се състои от три парчета салам изрязани с лазерен нож, малко кашкавал, през който се чете вестник, смачкан домат и парченце млечен продукт с палмово масло.

33 лева е най-евтиният ол инклузив в България, който се предлага в момента в сайтовете на туроператорите. Офертата е от хотел в комплекса "Св. св. Константин и Елена" и може да се ползва до края на месеца, като намалението от обичайната цена е с 63 %.

Почивката през септември може да се окаже голямо разочарование, ако не се вместите в "прозореца" с хубавото време, предупреждават синоптиците, защото първата десетдневка бъде доста дъждовна. Техните прогнози сочат, че за нашата страна това е периодът между 10 и 20 число на месеца. Тогава водата все още ще бъде с температура до 24-25 градуса по Южното Черноморие, а на север вече ще е охладняла до 20 градуса.

По същото време обаче и още няколко седмици след това, при южните ни съседи ще има температури, които позволяват дори късния есен плаж. Тамошните хотелиери също свалят вече цените и в Гърция отстъпките също стигнаха 50%. Над 1 млн. българи минават годишно българо-гръцката граница, а през августовските уикенди около 25 000 души пътуват на юг, сочат данните на Института за анализи в туризма. За 56 лева може да се отседне за две вечери в Лутраки, като в цената влизат и закуски. До курорта обаче е твърде далеч, а повечето нашенци предпочитат да отседнат наблизо, споделят от туристическите агенции, които тези дни са залети от запитвания за Тасос, Халкидики и Паралия. Тридневна почивка на база ол инклузив на Халкидики се предлага в момента за 111 лева на човек, за същия престой, но без специални екстри, а само с осигурена закуска и вечеря е с 3 лева по-евтин в Приморско. Толкова излиза и само една нощ във висококатегориен хотел на Златните.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.08.2014 г.
+2
 
 
Пълни глупостир сега се връщам от Тасос и Ниа Перамос Стая под 50 евро без никакви закуски е най-евтиното нещо което можеш да намериш Хотелите са от 80 евро нагоре Стига сте писали лъжи и простотии
+4
 
 
Ако гърците не са такива ахмаци (не знам тази дума на гръцки) да измислят обструкции за българските туристи като такса "шезлонг" или онова с големия талон, до няколко години няма да има никакви почиващи българи по българското крайбрежие. За три четвърти от хората в страната е по-близо да отидат в Гърция, отделно, че там на всички им харесва повече, отколкото в бетонните сметища тук.
+9
 
 
И най-важното е качеството на храна и обслужването,което в Гърция е с пъти по-добро.Предпочитам да дам 100-200 лева повече но да ям качествена храна и да се наслаждавам на добро обслужване,ако пък ли нямам възможност за тези 100-200 лв. бих си намалил престоя на почивката,но да не ям боклуци.
+15
 
 
Колкото и да обичам родината си,нашето море стана барове,бетон и батки .. Последните 4 години ходя в Гърция,наистина успявам да си почина .. дори и в сезон,излиза съвсем малко по-скъпо от нашите кожодери.
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 31.08.2014 г.
+16
 
 
За предпочитане е Гърция .
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: